Tiramisu
Mod de preparare
Acest desert inventat in regiunea Venetiei a devenit un clasic al cofetariei italienesti. Savoiardi sau biscuitii asemuiti cu degetele doamnelor, etajati si acoperiti cu branza mascarpone, fac ca gustul cafelei sa fie si mai bun.Timp de preparare: 15 minute + 3 ore de asteptare
Timp de coacere: inexistent
Cost: rezonabil
Grad de dificultate: relativ usor
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
500 g de branza mascarpone
5 oua
5 linguri de zahar pudra
1 cutie de biscuiti Savoiardi
30 cl de cafea foarte tare
1 lingura de cacao pudra
1. Freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba.
2. Adauga mascarpone si amesteca bine
3. Bate albusele sub forma de spuma tare si incorporeaza-o amestecului de mai sus.
4. Stropeste biscuitii cu cafeaua si tapiseaza cu ei fundul unui bol sau portioneaza-i pe cupe.
5. Acopera cu un strat de mascarpone. Pune un alt strat de biscuiti stropiti cu cafea,un al doilea strat de crema si tot asa...
6. Baga apoi prajitura la frigider si lasa-o la rece cel putin 3 ore; serveste-o rece, pudrata cu cacao.
Inca o greseala grava...ouale se bat pe sursa de caldura, pe aburi de regula..sau? Sunt bune si crude si mai ales.. tin mult si in nici un caz nu se altereaza..nu? Mananca tu asa....Daca nu contine amareto atunci nu e tiramisu.. e prajitura cu piscoturi sau ce vrei... Eu zic sa nu ne luam dupa toata lumea ci sa respectam reteta originala, aia de la mama ei, nu sa inventam noi prostii mai ales daca nu ne pricepem. Multumesc.
Caut si eu un site cu retete dietetice in special retete de prajituri dietetice si nu gasec, ma poate ajuta si pe mine cineva cu un hint? Plsssssss
draga crina nu se pune numai Marsala, am citit pe un site italian si spun ca se pune vin de Marsala, lichior amaretto sau rom negru...italienii stiu mai bine!!
gusturile nu de discuta ...eu fac asta alaturi de mama sau chiar singura....mare branza....se pune amaretto daca vrei
parca la tiramisu se pune de obicei marsala nu amaretto...
buna remarcare amaretto sa pierdut pe drum
Mda... Interesant, dar ma intreb eu oare unde este amaretto, care este important in Tiramisu. Amaretto da un gust placut si dulce, care acopera un pic din gustul amar, de la cafea si cacao. As spune, ca reteta este gresita in felul ca, daca faci un Tiramisu bun, nu se uita niciodata amaretto. Si ¨cafeaua foarte tare¨ se numeste espresso. Cuvantul espresso vine din latina si inseamna sa te exprimi. Nu cred, ca este possibil sa faci un tiramisu bun, cu cafea normala, in orice caz nu da un gust bun, si delicos!!
am notat reteta >se va face in curand
eu toate prajiturile le incep cu batutul albusurilor bine! apoi adaug zaharul , galbenusurile si la urma mascarpone; e simplu si eficient!