Tiramisu
Desert / 16.02.2013

Ingrediente

Cafea - 250 ml Căpşuni - 500gr Ciocolată - 1 tableta Esenţă de rom - 3 lingurite Frişcă lichidă - 500 gr Mascarpone - 1 cutie Ouă - 4 buc Pişcoturi - 1 pachet Zahăr - 7 linguri

Mod de preparare

Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un sfert de ora. Cat crema sta la rece vom prepara cafeaua unde vom adauga si acel 50 ml de amareto daca nu avem vom folosi doar esenta de rom cand este rece ne vom apuca de piscoturi. Am folosit o forma de copt cu peretii detasabili ,am asezat pe margine piscot langa piscot iar pe fundul tavii vom aseza un strat de piscoturi care vor trece unul cate unul prin cafea,cand stratul este gata vom turna jumatate din crema si iarasi vom aseza un rand de piscoturi insiropate dupa care turnam si restul de crema. Pentru ornat am topit tableta de ciocolata pe baie de aburi si am trecut capusunile prin ciocolata topita fiecare il poate orna dupa gustul si placerea sa ,este un desert foarte parfumat si racoros il recomand cu mare drag. Dupa o noapte la rece se vor imbina toate aromele,este un desert usor de facut si foarte delicios.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro