tiramisu
Desert / 13.05.2013

Ingrediente

Ingrediente: Pentru crema de branza si fructe: 400 grame branza crema, 3 oua, 3 linguri sirop de artar, 2 lamai mici, 8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie; se foloseste si coaja), 2 linguri de menta verde, 1 cana seminte de rodie, 400 grame capsuni proaspete. Pentru sirop: 150 grame capsuni proaspete, 5 linguri sirop de artar. Mai avem nevoie de: 8 piscoturi de sampanie. Pentru decor: cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde.

Mod de preparare

Crema de branza: Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de artar. Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul. Fructele: Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala. Menta se taie marunt. Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc. Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele. Siropul: Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de artar si se amesteca bine. In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta). Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza. Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop. Se pun la frigider 2 ore.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro