Ingrediente
8 galbenusuri 1/2 cup zahar(120g) 1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml) 500 ml frisca 750g mascarpone 2 pachete piscoturi 2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml) cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.Se bate frisca. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus. Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala). Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece. Pofta buna !!!