Tiramisu cu mascarpone
Desert / 13.05.2013

Ingrediente

• 500 g mascarpone • 250 ml espresso sau cafea tare • 3 linguri zahar pudra • 3 oua • o lingura cacao • 3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale

Mod de preparare

Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. 400 g de piscoturi inseamna 48 piscoturi, din care eu am folosit fix 40 - tiramisu a fost asamblat intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm. Pentru crema mascarpone folosita la tiramisu va trebui sa scoatem din timp de la frigider toate ingredientele necesare, deoarece acestea vor trebui sa fie la temperatura camerei. De asemenea, un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari. Spargem cele trei oua si separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam trei linguri de zahar pudra si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga. In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana, adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale. Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile (este total nerecomandata utilizarea mixerului!). Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider si o lasam acolo pana cand terminam de pregatit primul strat de piscoturi. Trecem rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot - piscoturile pentru tiramisu nu ar trebui sa fie imbibate cu cafea, ci doar umezite putin. Cafeaua pt tiramisu trebuie sa fie neindulcita si rece amestecata cu trei lingurite de amaretto.Asezam in tava primul strat de piscoturi peste care intindem jumatate din crema, apoi al doilea strat de piscoturi si turnam restul de crema.Prajitura se pudreaza cu o lingura de cacao si se poate servi dupa ce a stat cel putin o ora la frigider.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro