Ingrediente
Blat: 6 oua; 5 linguri de apa; 10 linguri de zahar; 10 linguri de faina; 2 linguri de cacao; Crema mascarpone: 500 g mascarpone; 150 ml frisca; 2 plicuri zahar vanilat; Coaja rasa de la o lamaie; 3 lingurite zeama de lamaie; 3 linguri de zahar; ½ plic de gelatina; Crema cu fructe de padure: 300 g fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine); 4 linguri zahar; 2 lingurite zeama de lamaie; 1 ½ plic de gelatina; 250 ml frisca
Mod de preparare
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin Crema cu fructe de padure: Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat Se decoreaza dupa preferinta