Ingrediente
Blat: 12 linguri de nuci macinate 1-2 linguri cacao (optional) 12 oua 12 linguri de zahar 2 linguri de pesmet 1 lingurita bicarbonat de amoniu esente (rom) Crema: 1 litru lapte 10 linguri de zahar 10 linguri de faina 200gr unt
Mod de preparare
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nucile si esenta de rom, apoi am amestecat in continuare. Bicarbonatul de amoniu l-am dizolvat in putin lapte cald si l-am adaugat peste ouale amestecate cu restul ingredientelor. Intre timp se bat si albusurile spuma si se adauga la restul compozitiei. Se coace la foc mic in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Crema: se fierbe faina amestecata cu laptele si zaharul pana se ingoasa bine. Peset crema fierbinte adaugam untul si amestecam pana se incorporeaza bine. dama crema la rece. Blatul taiat in 3 straturi se umple cu acesta crema. Decoram cu frisca.