Tort de Ziua Indragostitilor
Desert / 13.02.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru blat: 200 g faina 175 g unt 175 g zahar 3 oua 2 linguri lapte 8 g praf de copt Pentru crema, m-am inspirat de la crema de portocale, doar ca am folosit zmeura de la congelator si am mai facut mici modificari. o cutiuta cu zmeura 150 g zahar 150 g lapte 2 linguri faina o lingura amidon 60 g unt

Mod de preparare

Intii de toate, topim untul la MO sau "in baie de aburi"... (cam asa as vrea eu o baita la ora asta...), apoi il mixam impreuna cu zaharul, pina ce acesta din urma se topeste (din dragoste...) si obtinem o crema spumoasa. Intr-un castronel punem ouale dupa ce le-am dezbracat de coaja si le zbatem putin impreuna cu cele doua linguri de lapte. Apoi adaugam peste crema de unt, un pic din compozitia cu oua, un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt, pina terminam de incorporat toate ingredientele. Vom obtine o compozitie destul de consistenta, pe care o rasturnam intr-o tava in forma de inimioara, nivelam frumos cu o lingura apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de o ora. Cit timp avem blatul in cuptor, ne putem ocupa in liniste de crema. Pentru crema, m-am inspirat de la crema de portocale, doar ca am folosit zmeura de la congelator si am mai facut mici modificari. Intr-o craticioara am pus zmeura impreuna cu zaharul si le-am fiert la foc moderat, pina a inceput sa devina o compozitie destul de consistenta. Am trecut zmeura prin sita si am obtinut cca 250 g, daca doriti mai dulce, mai puteti adauga un pic de zahar, depinde foarte mult de gustul fiecaruia. Intr-un vas am pus faina, amidonul si am inceput sa adaug cite un pic de lapte, amestecind incontinuu sa nu formeze cocoloase, apoi am adaugat si sucul de zmeura cite un pic si amestecind bine ingredientele. am pus pe aragaz la foc mijlociu si am fiert pina am obtinut o crema de consistenta cremei pasticciera, am inchis aragazul si am adaugat untul, amestecind incontinuu pina ce acesta din urma s-a topit si incorporat bine. Am lasat la racit, am acoperit intii cu o folie alimentara ca sa nu formeze "coaja" deasupra. Am taiat blatul in doua (se poate si in trei...), am insiropat, am pus un strat de crema, apoi cealalta parte de blat insiropat. apoi am acoperit tortul cu frisca lichida mixata impreuna cu un pliculet de zahar vanilat, am facut moturele cu crema roz si ... voila, acesta a fost tortul nostru "iubaret". Am gasit si o poza... se vede ca eram prea "indragostita" la ora respectiva si am uitat de ea... hi, hi...Va doresc din inima o zi a indragostitilor, plina de iubire si fericire !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro