Tort inimos
Desert / 14.02.2013

Ingrediente

pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri ulei 4 linguri faina 2 linguri cacao 1 praf copt pentru crema: 500 gr crema de branza(eu am folosit exquisa) 200 gr zahar pudra 200 gr unt esenta vanilie(am pus bourbon vanilie de la dr oetker) pentru glazura 2 plicuri budinca vanilie 800 ml suc 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos . Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e bine copt Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca. Se topeste putin untul in cuptorul cu microunde,apoi se mixeaza cu zaharul.Se adauga apoi branza si esenta de vanilie.Bourbon vanilie de la dr oetker a avut un rol foarte important ,pentru ca i-a dat cremei un gust deosebit de bun Se prepara apoi glazura conform indicatiilor de pe plic,doar ca in loc d elapte vom folosi sucul de portocale.Se da deoparte sa se racoreasca avand grija sa mestecam cand si cand ca sa nu formeze pojghita. Se asambleaza tortul astfel:In forma de inima punem mai intai blatul.Apoi intindem uniform crema de branza si dam jumatate de ora la rece,ca sa se intareasca putin. Cand glazura nu mai este foarte fierbinte(dar nici rece de tot nu trebuie sa fie ci calduta) se toarna peste crema de branza apoi se da la frigider Se scoate din forma si se orneaza dupa bunul plac. Eu am ornat-o cu frisca.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro