tort iubire
Desert / 17.02.2013

Ingrediente

pentru blat : 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina si o esenta de rom crema 1000 ml de smantana, 4 linguri de zhar pudra, 2 plicuri de intaritor de frisca, 3 oua, 2 linguri de faina, 1 lingura amidon alimentar, 10 linguri de zahar, 300 ml lapte, 1 plic de gelatina, 1 esenta de rom si 100 grame capsune sau mai multe dupa plac

Mod de preparare

Faci un aluat de pandispan pe care il torni intr-o rava unsa cu unt si tapetata cu faina si-l coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, il rastorni din tava si-l tai in doua. Bati smantana ca pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca, apoi o dai la frigider. Amesteci galbenusurile cu faina, amidonul alimentar, zaharul, 100 ml lapte si un praf de sare. Separat, inmoi gelatina in 100 ml lapte rece si-l adaugi in crema mai sus facuta, apoi pui totul pe baie de aburi si amesteci pana devine o crema groasa ca o smantana. O lasi la racit si adaugi zahar vanilinat. Bati si albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si esenta de rom, amesteci spuma obtinuta in crema fiarta si racita impreuna cu fructele pasate si frisca.Ungi cu unt tava in care ai facut blatul, asezi o foaie de blar insiropat, torni jumatate din crema, asezi a doua foaie de blat insiropat si cealalta jumatate din crema iar la sfarsit pudrezi prajitura cu nuca de cocos si daca doresti o ornezi cu capsune.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro