Tort panna cotta cu jeleu de capsuni
Desert / 03.06.2013

Ingrediente

pentru blat : 1 ou 50 ml ulei 50 gr zahar 100 gr iaurt 150 gr faina 1 lingurita praf copt 1 praf sare 4-5 capsuni mari pentru panna cotta 500 ml lapte 500 ml frisca lichida 300 gr zahar vanilie 4 plicuri gelatina pentru jeleul de capsuni 1 kg capsuni 150 gr zahar 3 plicuri gelatina pentru decor: cateva capsuni 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Mod de preparare Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Taiem capsunile cubulete si le adaugam . Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pana se rumeneste . Lasam sa se raceasca. Pregatim jeleul de capsuni astfel : Taiem bucati capsunile , le punem intr-o craticioara si apoi le amestecam cu zaharul. Le punem pe foc doar pana isi lasa tot siropul si se topeste zaharul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Pentru panna cotta amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc doar atat cat sa se dizolve zaharul.Nu e nevoie sa aducem la punctul de fierbere. Amestecam cu frisca lichida si vanilie dupa gust . Punem doua pliculetele de gelatina intr-un castronel , adaugam apa rece peste ele ca sa se hidrateze apoi dam la cuptor 20-30 secunde sa se dizolve. Impartim compozitia de lapte in doua si in una dintre ele adaugam gelatina dizolvata amestecand bine ca sa se incorporeze. Punem inelul pentru tort in jurul blatului si turnam compozitia de lapte.Dam la frigider pana se intareste . Scurgem o parte( cam 80 %) din siropul care si l-au lasat capsunile intr-un vas si il lasam deoparte. Dizolvam doua pliculete de gelatina si le adaugam peste capsuni. Omogenizam si turnam peste stratul de panna cotta. Dam din nou la rece pana se intareste . Dizolvam alte doua plicuri de gelatina si le adaugam in compozitia de lapte ramasa. Turnam peste jeleul de capsuni. si dam din nou la frigider pana se intareste. Din zeama ramasa de la capsuni luam circa 200 gr , dizolvam un pliculet de gelatina, incorporam si turnam deasupra tortului. Dam din nou la rece. Dupa ce s-a intarit jeleul trecem un cutit ascutit pe langa marginile tortului ca sa le desprindem .Stergem platoul , apoi scoatem inelul. Presaram aschii de ciocolata alba in centrul tortului si pe marginile platoului pentru decor. Asezam pe tort cateva capsuni. Zeama ramasa de la capsuni o punem pe foc si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos .Lasam sa se raceasca apoi servim tortul in compania sosului de capsuni pentru un plus de gust .

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro