Ingrediente
Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, cacao, 1/2 plic praf de copt Crema: 250ml frisca, 200g mascarpone, 3-4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Jeleu de zmeura: 300g zmeura, 10g gelatina, 3 linguri zahar Sirop: 150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom Ornat: 1 plic de gelatina rosie si 100ml frisca.
Mod de preparare
Blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua. Se coce in tava in forma de inima bine unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la racit. Crema: frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia. Jeleu: gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc, cand ajunge la fierbere se da la o parte . Asamblare tort: blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza. Se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece. Cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat. Deasupra se orneaza cu frisca si gelatina preparata dupa instructiunile de pe ambalaj.