3. Bea multă apă imediat după trezire

Deshidratarea este cel mai mare duşman pentru nivelul tău de energie, susţin nutriţioniştii. Atunci când nu consumi suficientă apă, sângele tău de îngroaşă, inima ta nu funcţionează la capacitate maximă, astfel încât corpul nu este bine oxigenat şi hrănit cu nutrienţii necesari. Dimineaţa este recomandat să bei două-trei pahare mari cu apă şi zeamă de lămâie imediat după trezire.

Consumă zilnic doi litri de lichide, cum ar fi apa plată, sucurile proaspăt stoarse din legume şi ceaiuri din plante medicinale.



4. Micul dejun este obligatoriu

Sari mereu peste micul dejun? Acesta poate să fie motivul pentru care te simţi veşnic obosită, deoarece un mic dejun echilibrat are un efect de energizare asupra corpului. Cerealele integrale, proteinele şi grăsimile sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul tău de dimineaţă - de exemplu, terci de ovăz cu unt de arahide, un smoothie cu fructe, unt de arahide/migdale şi lapte degresat sau ouă cu pâine integrală şi un iaurt grecesc.

Este esenţial să stai departe de dulciuri, produsele de patiserie, fast-food, covrigi care nu au nicio valoare nutriţională şi pot accentua starea de oboseală.



5. Mănâncă kiwi

Nu numai că are de două ori mai mult potasiu decât bananele, dar are şi un conţinut dublu de vitamina C în comparaţie cu portocalele. Prin urmare, kiwi asigură nutrienţi importanţi pentru a-ţi începe ziua plină de energie. Consumă un kiwi înainte de micul dejun sau include-l în smoothie sau peste terciul de ovăz. Aceste fructe mai au şi un conţinut ridicat de fibre care dau saţietate, energie şi revigorează sistemul digestiv.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro