Studiul menţionat atestă că persoanele care consumă carne roşie sunt mai predispuse la boli cardiovasculare decât cele care optează pentru bucătăria italiană, mexicană sau chinezăAl treilea grup examinat a fost un regim alimentar dominat de zahăr, deserturi, ciocolată și produse de patiserie.

Cercetătorii au mai observat o tendință alimentară denumită "alcool și salată", bazată pe o cantitate semnificativă de vin sau bere, cu consumarea în același timp de legume verzi, roșii și salată.


Participanții au fost intervievați telefonic despre regimul lor alimentar, frecvența și cantitățile consumate în medie în cele douăsprezece luni anterioare. Persoanele din grupul studiat au fost supuse și unui examen medical.

Bolile cardiovasculare constituie prima cauza de mortalitate în lume. În Statele Unite, 735.000 de persoane au un atac de cord in fiecare an și 120.000 mor din această cauză, potrivit datelor American Heart Association, citată de AFP.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro