3. Dressing-urile pentru salată, fără grăsimi


Nutrienţii din legumele pe care le consumi la o salată au nevoie de grăsimi bune pentru a fi absorbiţi corect, potrivit unui studiu apărut în publicaţia The American Journal of Clinical Nutrition. Rezultatele studiului au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume salatele acompaniate de sosuri fără grăsime (fat-free) nu beneficiază de licopenul şi betacarotenul din alimentele consumate, deoarece acestea nu sunt absorbite. Mai mult, în lipsa nutrienţilor necesari, vei resimţi mai repede senzaţia de foame şi vei fi tentată să faci alegeri alimentare proaste.


Alternative sănătoase: consumă salatele cu ulei de măsline/floarea soarelui/cânepă/rapiţă presat la rece, pune o jumătate de avocado în salata ta sau presară pe deasupra nucă zdrobită/seminţe de floarea-soarelui/seminţe de susan/seminţe de dovleac.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro