S.O.S, nu ma pot opri din mancat!
Dietă & Fitness · Dieta / 01.02.2007

Daca gasesti refugiul in mancare de cate ori esti stresat/a, nervos/oasa, suparat/a, plictisit/a, singur/a trebuie sa iei masuri numaidecat. Lupta impotriva acestor obiceiuri cu cateva "arme" care-ti stau la indemana.

Masoara-ti senzatia de foame!

Iniante de a te napusti asupra alimentelor, incearca sa stabilesti pe o scara de la 1 la 5 pe ce treapta ai plasa "senzatia de foame" din acel moment. Daca te gandesti la treptele 4 si 5, pune-ti toata vointa la bataie pentru a nu cadea prada tentatiilor.


Gaseste alternative la mancat!

O lista cu activitatile pe care le poti alege in locul mancatului este mai mult decat binevenita. Ai putea sa te plimbi, sa asculti muzica, sa suni un prieten/a, sa fac un dus fierbinte sau o baie, sa faci sport, sa faci curatenie prin casa, sa stai in fata calculatorului, sa te uiti la televizor sau orice altceva care-ti poate distrage atentia de la mancare.



Pastreaza un jurnal al dietei!

Notandu-ti fiecare aliment consumat te poate ajuta sa tii o socoteala si sa te opresti inainte de a te arunca asupra mancarii. Sau macar sa fii mai cumpatat/a.


3 alimente sanatoase inainte de toate!

Obisnuieste-te sa alegi 3 alimente sanatoase inainte de a le consuma pe cele mai bogate in calorii. Cateva solutii excelente ar fi: un mar, un morcov si un iaurt. Daca vei simti in continuare senzatia de foame, iti poti permite sa mai mananci ceva. Insa, de cele mai multe ori, aceste alimente se pot transforma intr-un aliat de incredere, potolindu-ti apetitul.



Miscarea fizica in mod regulat!

A te mentine in forma cu ajutorul catorva exercitii efectuate zilnic te poate ajuta sa lupti eficient impotriva stresului si sa ai o stare de bine pe toata durata zilei. Vei avea si mai multa vointa de a te abtine de la alegerile nesanatoase.


Nu ignora importanta somnului!

Numeroase cercetari sugereaza ca lipsa somnului intensifica senzatia de foame si poate afecta metabolismul, fapt care iti va ingreuna "lupta" cu kilogramele. Lipsa somnului conduce la scaderea leptinei, proteina care controleaza apetitul, "tragand" semnalul de satietate.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro