Cum să te pregătești pentru echitație: 3 sfaturi înainte de prima ta lecție
Echitația este un sport care implică mintea și sufletul, sporind frumusețea și sentimentul de libertate. Caii sunt animale nobile. Sunt puternici, curajoși și fideli, nefiind de mirare atașamentul persoanelor de toate vârstele față de ei. Descoperă cum trebuie să te pregătești pentru echitație.
Prima lecție de echitație te poate entuziasma, dar bucuria poate fi combinată și cu sentimente de anxietate sau nesiguranță. Pentru aproximativ 30% dintre persoanele care încearcă acest sport pentru prima dată urcatul în șa poate fi puțin intimidant la început. Cu toate acestea, dacă știi din timp cum să te pregătești pentru echitație vei combate emoțiile negative și te vei bucura din plin de această experiență specială.
Optimismul și așteptările corelate cu specificul sportului vor transforma fiecare clipă în care călărești într-un prilej de a elimina stresul, a avea o imagine pozitivă de sine și a crea o apropiere față de cai, care au o inteligență emoțională surprinzătoare.
Iată cum trebuie să te pregătești pentru echitație:
1. Ai grijă la ținuta aleasă
Când ești în apropierea cailor este esențial să porți încălțăminte cu vârful acoperit pentru a preveni accidentările în cazul în ești călcat din întâmplare. În plus, trebuie să optezi pentru încălțăminte cu puțin toc în timp ce călărești. Acest tip de încălțăminte creează o siguranță sporită în timpul lecțiilor și nu va permite piciorului să alunece. Din aceste motive specialiștii te sfătuiesc să alegi cizme speciale pentru echitație, care au tocul creat exact cu forma de care ai nevoie.
O altă parte importantă a ținutei pentru lecțiile de echitație sunt pantalonii pe care-i porți. Trebuie neapărat să alegi pantaloni lungi, mulați. Poți opta pentru colanți sau jeanși pentru a te putea mișca ușor când stai în șa. În plus, pantalonii mulați de acest tip previn agățarea în diferite obiecte. În continuare trebuie să adaugi o cască de protecție pentru a-ți proteja capul în cazul unui accident. Cere-i instructorului tău să se asigure că ai casca de o mărime potrivită și că este bine fixată înainte de a începe lecția.
2. Gândește-te la calul pe care îl vei avea
Instructorul tău va alege un cal potrivit pentru nivelul de experiență al fiecărui cursant. La prima lecție este foarte probabil să ți se desemneze un cal foarte blând și calm sau un ponei. Acest cal va fi ghidul și partenerul tău pe măsură ce deprinzi principiile de bază și te obișnuiești cu noua ipostază din șa. Acești cai sunt ideali pentru a te familiariza cu echitația pentru că au participat deja la foarte multe lecții de nivel începător și vor face tot ce pot pentru a te ajuta să înveți să călărești.
Este posibil ca până și un cal extrem de blând să aibă o zi mai dificilă, dar în general va fi destul de simplu să te apropii de el și va depune efort pentru a fi alături de tine. Contează foarte mult să fii răbdător și să tratezi calul cu blândețe și respect.
3. Nu uita că echitația este distractivă
Dacă simți că ești foarte emoționat sau îți este teamă, roagă-l pe instructorul tău să discute cu tine câteva momente. După aceea rezervă-ți 5 minute pentru a respira adânc, a te relaxa și a-ți reaminti că nu trebuie decât să faci tot ce poți. Este prima ta lecție și precis te vei perfecționa de-a lungul timpului. Nu te stresa prea mult.