Masajul abdominal
Dietă & Fitness · Intretinere / De Lavinia Gogu, 27.05.2003

Masajul abdominal are numeroase beneficii precum usurarea digestieisau imbunatatirea calitatii pielii. Dar abdomenul este foarte sensibil,de aceea se recomanda sa aveti multa incredere in persoana care va facemasajul.

Laura Popescu, maseuza la Worl Class ne explica secretele acestui tipde masaj.

"Pacientul trebuie sa stea in decubic dorsal (asezat pe spate) cugenunchii indoiti astfel incat musculatura abdominala sa fie relaxatasi sa o putem lucra. Daca esti dreptace trebuie sa stai in dreaptapacientului. Se realizeaza mai intai o lubrifiere intinzad crema pe maini,apoi cu miscari ample se aplica din centru spre lateral, apoi cu miscarede intoarcere iarasi spre centru, astfel incat sa acoperim toata zonaabdominala.

Masajul acestei zone se efectueaza intotdeauna in sensul acelor deceasornic, adica in acela al miscarii peristaltice (de digestie,evacuare).

Masajul abdominal va stimula un colon lenes favorizand evitareaconstipatiei si usurarea digestiei. Nu se aplica niciodata imediat dupamasa - se asteapta cel putin o ora dupa ultima masa.

Pe langa stimularea interna vom lucra si asupra stratului superficialde grasime care uneori este asociat cu celulita si se va obtine si ostimulare interna.

Se efectueaza miscari ample de incalzire cu toata palma de jur imprejurulburicului dupa care se fac mici frictiuni care cuprind toata zona(miscari in sensul acelor de ceasornic).


Apoi se efectueaza framantari (dupa ce muschiul este suficient deincalzit) si presiuni cu ambele palme, mai intai spre stanga, apoi usorin jos si spre dreapta.

Se poate incheia cu prinderea de o parte si de alta cu palmele (degetelefiind orientate spre spate) si o tragere in sus in acelasi timp sprecentrul abdomenului si apoi usor in sus. Acest procedeu confera oputernica stare de relaxare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro