5 plante care favorizează digestia grăsimilor
Dietă & Fitness · Nutritie / 01.02.2011

Ajută-ţi organismul să digere mai uşor grăsimile şi proteinele! Poţi să faci acest lucru, introducând în alimentaţia ta câteva plante care sunt recunoscute pentru efectele lor digestive.

Ajută-ţi organismul să digere mai uşor grăsimile şi proteinele! Poţi să faci acest lucru, introducând în alimentaţia ta câteva plante care sunt recunoscute pentru efectele lor digestive.

 

1. Pătrunjelul

Este cel mai bun şi mai ieftin aliat pe care îl ai mereu la îndemână! El ajută la detoxifierea organismului şi stimulează digestia proteinelor şi a grăsimilor.

 

2. Ceaiul verde

Este cunoscut faptul că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele. Nu numai că îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar reduce şi pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizând arderea mai rapidă a grăsimilor.

 

3. Seminţele de schinduf

Toarnă o cană de apă fiartă peste 2 linguriţe de schinduf pisat şi lasă la infuzat 3 ore. Fierbe, apoi strecoară imediat. Consumă ceaiul călduţ şi neîndulcit. Aceste seminţe stimulează metabolismul, ajutându-l să digere mult mai repede grăsimile şi împiedicându-le absorbţia.

 

4. Ceaiul mate

Cu un gust uşor amărui, ceaiul mate este recomandat de către specialişti in numeroase probleme de sănătate, fiind recunoscut pentru beneficiile sale. Cea mai apreciată calitate a lui este aceea că te ajută să-ţi menţii silueta, stimulând arderea grăsimilor.

 

5. Infuzia din frunze de dud

Stimulează metabolismul şi contribuie la digerarea rapidă a grăsimilor. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate care se infuzează zece minute într-o cană cu apă clocotită.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro