Fii atentă la ce cumperi de mâncare şi vei rămâne cu mai mulţi bani5. Păstrează la îndemână alimente de bază

O altă idee foarte bună de a mânca sănătos și ieftin este să-ți faci un stoc de alimente de bază, pe care le poți folosi pentru a prepara mâncăruri rapide. Iată ce ar trebui să ai mereu în casă, mai ales în zilele când nu-ți permiți să mai treci pe la magazin.

- ouă
- lapte
- orez
- fasole (chiar și la conservă)
- mazăre congelată
- broccoli congelat

- spanac congelat
- ceapă
- morcovi
- verdețuri
- cartofi
- paste
- suc de roșii
- cereale integrale

Nu-ți fie teamă să folosești legume congelate. Sunt ieftine, se gătesc ușor, sunt versatile și au la fel de mulți nutrienți ca cele proaspete.

6. Renunță la produsele secundare

Foarte multe alimente pe care le pui în coșul de cumpărături nu sunt nici ieftine, nici sănătoase, așa că acestea sunt primele la care trebuie să renunți. Ne referim la mezeluri, la produsele semipreparate, la pateuri, margarină, sosuri și dressinguri gata preparate etc.


Cu timpul, vei vedea că a mânca sănătos și ieftin nu este un mit, ci un adevăr. Trebuie doar să ai ambiție și un strop de creativitate în bucătărie!

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro