Vremea urâtă şi frigul de afară te indispun? Te simţi deprimată şi fără chef de nimic? Este posibil ca vinovată pentru starea ta să fie alimentaţia deficitară.
Vremea urâtă şi frigul de afară te indispun? Te simţi deprimată şi fără chef de nimic? Este posibil ca vinovată pentru starea ta să fie alimentaţia deficitară. Există alimente care, consumate zilnic, vor creşte nivelul de energie şi îţi vor asigura o formă fizică de invidiat. Iată 7 dintre acestea.
1. Ciocolată
Cu toţii apelăm la o bucăţică de ciocolată atunci când suntem supăraţi sau deprimaţi, iar efectele sunt incredibile. Nu numai că ne binedispune, dar acest minunat desert este şi un puternic afrodisiac şi un aliment antistres. Câteva bucăţele sunt suficiente pentru a scăpa de tristeţe, iar dacă optezi pentru ciocolata neagră, beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate.
2. Portocale
Potrivit specialiştilor, mirosul de portocală alungă stresul, anxietatea şi are puterea de a limpezi mintea. În plus, portocalele sunt surse bogate de vitamina C, fibre şi apă.
3. Lapte
O cană cu lapte călduţ poate face minuni. Alungă stresul, ne relaxează şi ne ajută să dormim. Nu degeaba, mamele obişnuiesc să-şi liniştească copiii cu o ceaşcă de lapte cald înainte de culcare. Pe lăngă calciu şi alţi nutrienţi importanţi, laptele aduce organismului şi triptofan, cunoscut pentru efectul puternic anti-stres.
4. Peşte
Numeroase studii au arătat ca acizii graşi omega-3 din peşte ajută în lupta împotriva depresiei. Specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu stări de depresie să consume de trei ori pe săptămână peşti graşi precom somon, ton, sardine sau să apeleze la suplimentele cu ulei de peşte. Important de ştiut este ca în cazul în care depresia reprezintă o problemă pentru tine să reduci consumul de alcool, pentru că acesta reduce eficienţa acizilor graşi.
5. Ceaiul verde
Sursă bogată de antioxidanţi şi cafeină, în cantităţi moderate, ceaiul verde este benefic atât pentru memorie cât şi pentru starea de spirit şi nivelul de energie.
6. Cafeaua
Consumată cu limită, cafeaua s-a dovedit că sporeşte atât capacităţile mentale cât şi cele fizice. Cantitatea zilnică recomandată este de una, două ceşti de cafea.
7. Cereale integrale
Bogate în fibre, cerealele reprezintă alimente importante pentru creier dar şi pentru sistemul digestiv. De asemenea, cerealele conţin şi glucoză, principalul "combustibil" al creierului.