7 motive ca să mănânci terci de ovăz dimineaţa. La ce te ajută?

Nutritie / 28.01.2015

Conţine beta-glucan, o substanţă care reduce absorbţia carbohidraţilor în sânge, reglează digestia şi previne depunerea grăsimilor

Cel mai recent studiu realizat la Universitatea Harvard pe un eşantion de 100.000 de persoane şi care s-a întins pe o perioadă de 25 de ani arată că un consum zilnic de cereale integrale reduce semnificativ riscul de deces în urma bolilor de inimă. Pe lângă ovăzul care a fost desemnat un adevărat inamic al colesterolului, poţi să consumi şi alte cereale integrale, cum ar fi orezul brun, grâu integral, orz, porumb.

Beneficiile cerealelor nerafinate:


sursă excelentă de carbohidraţi complecşi; conţin fibre; conţin vitamine din complexul B; conţin vitamina E; sursă de minerale: calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru, seleniu; sunt bogate în proteine.


Terciul de ovăz nu arată apetisant pentru unele persoane, însă beneficiile pe care le poate aduce asupra sănătăţii sunt nenumărate, după cum susţin specialiştii. Ar fi recomandat ca în locul unui mic dejun total dezechilibrat, cum ar fi un croissant, covrig sau pateu cu brânză să optezi pentru un terci de ovăz care ţine de foame, nu îngraşă şi scade colesterolul. În schimb, toate celelalte opţiuni enumerate au la bază făina albă rafinată care generează creşteri bruşte ale glicemiei, urmate de o scădere considerabilă a nivelului de energie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro