8 legume pe care trebuie să le mănânci pentru un păr des și strălucitor
Legumele sunt menționate frecvent când vine vorba de eliminarea kilogramelor în plus, dar beneficiile lor nu se opresc la reconturarea siluetei. Dacă incluzi în meniul tău principalele legume recomandate de specialiști vei obține o combinație de vitamine și minerale ideală pentru a transforma textura părului și a-l face mătăsos și foarte bogat.
Meniul zilnic contează din punct de vedere al caloriilor, dar ceea ce mănânci influențează profund aspectul părului și al pielii. Potrivit stylecraze.com, există legume care pot trata părul care se subțiază, crește foarte greu și se rupe ușor. Dacă până acum mizai exclusiv pe măști și balsamuri este momentul să dai și legumelor șansa de a-ți dezvălui cât de frumos poate fi părul tău.
Iată ce legume trebuie să consumi pentru a reface podoaba capilară și a preveni degradarea:
1. Spanacul
Este o sursă excelentă de fibre, plus fier, zinc și multe vitamine necesare pentru frumusețea părului. Combinația de nutrienți pe care o conține este remediul pentru căderea părului. Consumă cât mai des spanac și părul tău va deveni mult mai puternic și elastic.
2. Morcovii
Sunt foarte importanți pentru constituirea unui meniu care accelerează creșterea și îndesirea părului. Morcovii sunt o sursă foarte bună de betacaroten și vitamina B7 sau biotină, substanță care acționează ca un tonic asupra firelor de păr. De asemenea, biotina ameliorează ritmul de creștere a firelor și le face să devină mai groase și mai rezistente în timp.
Adaugă felii de morcov la cât mai multe salate, umpluturi și toppinguri pentru a încetini și a elimina căderea părului. Morcovii fortifică inclusiv rădăcina părului, astfel încât firele nu vor mai cădea în timpul pieptănării sau spălării.
3. Ceapa
Conține nutrienți utili pentru podoaba capilară. Zincul, fierul și biotina din componența cepei asigură un ritm de creștere mai rapid și previn albirea prematură a părului. Folosește cât mai des ceapa pentru a schimba gustul preparatelor, iar atunci când te privești în oglindă vei constata că părul tău este bogat și mătăsos, cu o culoare intensă.
4. Cartofii dulci
Sunt o sursă excelentă de betacaroten, care este tranformat de organism în vitamina A. Betacarotenul este necesar pentru repararea părului la nivel celular și ameliorarea aspectului zonelor degradate sau afectate de expunerea la soare. Nu ezita să prepari cât mai des un piure din cartofi dulci și scorțișoară sau să-i rumenești la cuptor cu puțină sare și ulei de măsline.
5. Roșiile
Conțin o cantitate ridicată de antioxidanți, care elimină toxinele din tot organismul, inclusiv pe cele localizate la nivelul foliculilor de păr. Consumă roșii cât mai des pentru a elibera scalpul de impurități, praf sau substanțe nocive. Vei observa și aspectul mătăsos și strălucirea deosebită a părului.
6. Usturoiul
Deși are un miros foarte puternic, merită să consumi frecvent usturoi pentru a tonifia părul. Nu conține multe calorii, iar cantitatea ridicată de sulf pe care o furnizează organismului acționează rapid pentru stimularea creșterii părului.
7. Sfecla roșie
Licopenul din sfecla roșie accelerează creșterea părului și îl îndesește, această legumă fiind un remediu potrivit pentru a combate căderea părului, degradarea accentuată sau subțierea cauzată de tratamentul chimic repetat.
8. Fasolea verde
Este o sursă foarte bună de vitamina A și vitamina E, ameliorând volumul părului și luciul. De asemenea, fasolea verde consumată zilnic poate preveni albirea prematură a părului.