8 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!
7. Tort de nucă
Ingrediente:
- 8 linguri de cacao,- 10 linguri de zahăr,
- 10 ouă,
- 500 grame nucă măcinată,
- un baton de vanilie,
- 4 linguri de făină,
- 1 lingură de unt,
- 200 grame ciocolată de menaj,
- 300 grame unt cu 80% grăsime,
- 100 ml de coniac,
- coaja de la 2 portocale.
Preparare:
1. Într-un vas pune zahărul, 150 ml apa, nuca măcinată şi cacaua. Amestecă şi fierbe amestecul la foc mic, circa 10 minute, apoi lasă să se răcească;2. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate gălbenuşurile şi adaugă-le în compoziţia fiartă, după ce s-a răcit. Adaugă seminţele dintr-un baton de vanile şi făină, apoi amestecă;
3. Adaugă albuşurile bătute spumă, omogenizează uşor şi răstoarnă compozită într-o cratiţă cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi tapetata cu făină;
4. Coace la foc potrivit circa 20-30 de minute, răstoarnă şi lasă să se răcească. Ideal este să foloseşti o tavă cu diametru mare, astfel că tortul (care creşte doi-trei centimetri la copt) să nu fie mai înalt de cinci-şase centimetri, pentru că blatul nu se tăie în două. Însiropează blatul (dacă vrei) cu coniac. Oricum el iese gata însiropat din cuptor!
5. Topeşte ciocolată la microunde sau în bain-marie, amestec-o cu unt şi întinde-o peste blat. Pune-l la rece!
6. Ornează cu nucă măcinată!
Pare un tort din alimente neprelucrate..crude ..bravo ..sanatate maxima :)
Bunesi cu aspect frumos.O sa incercsi eu.