Câte calorii are mămăliga: 6 motive să o consumi mai des
Mămăliga nu conţine gluten şi are o mulţime de beneficii pentru digestie. Descoperă câte calorii are mămăliga şi dacă poate să fie aliatul tău în cura de slăbire!
Te-ai întrebat mereu câte calorii are mămăliga? Porumbul este o sursă excelentă de fier, magneziu, potasiu, zinc, fibre, vitamine din complexul B şi vitamina E. De asemenea este bogat în proteine şi carbohidraţi complecşi, fiind o cereală fără conţinut de gluten. Prin urmare, mămăliga, preparatul folosit adesea în bucătăria noastră, are un aport nutriţional semnificativ şi este un preparat sănătos atunci când este consumat cu moderaţie şi în combinaţii simple.
Câte calorii are mămăliga?
În funcţie de cantitatea de apă folosită pentru a prepara mămăliga, creşte şi conţinutul caloric al produsului final. În general, 100 de grame de mămăligă poate să conţină aproximativ 100-150 de calorii, în vreme ce în 100 de grame de pâine se regăsesc 200 de calorii. Prin urmare, mămăliga poate să fie o alternativă hipocalorică pentru persoanele care doresc să slăbească.
Însă, nu trebuie să uităm de faptul că în mod tradiţional aceasta vine asociată cu brânză, smântână, ou, tochitură sau sărmăluţe care aduc o mulţime de calorii, transformând preparatul final într-un fel hipercaloric.
Prin urmare, mămăliga poate să fie de folos în curele de slăbire, numai dacă este consumată cu moderaţie şi asociată cu mai multe legume, ciuperci, tocăniţe simple de legume, curry-uri cu năut/linte. Astfel, vei reduce cantitatea lactatelor grase folosite de regulă în combinaţie cu mămăliga.
De asemenea, dacă foloseşti mai multă apă în prepararea mămăligii şi preferi varianta mai moale atunci va conţine mai puţine calorii.
Nutriţioniştii recomandă un consum moderat de mămăligă, de preferat mai moale, însă fără să depăşeşti o cantitate de 100 de grame pe zi.
Câte calorii are mămăliga?
În funcţie de cantitatea de apă folosită pentru a prepara mămăliga, creşte şi conţinutul caloric al produsului final. În general, 100 de grame de mămăligă poate să conţină aproximativ 100-150 de calorii, în vreme ce în 100 de grame de pâine se regăsesc 200 de calorii. Prin urmare, mămăliga poate să fie o alternativă hipocalorică pentru persoanele care doresc să slăbească.
Însă, nu trebuie să uităm de faptul că în mod tradiţional aceasta vine asociată cu brânză, smântână, ou, tochitură sau sărmăluţe care aduc o mulţime de calorii, transformând preparatul final într-un fel hipercaloric.
Prin urmare, mămăliga poate să fie de folos în curele de slăbire, numai dacă este consumată cu moderaţie şi asociată cu mai multe legume, ciuperci, tocăniţe simple de legume, curry-uri cu năut/linte. Astfel, vei reduce cantitatea lactatelor grase folosite de regulă în combinaţie cu mămăliga.
De asemenea, dacă foloseşti mai multă apă în prepararea mămăligii şi preferi varianta mai moale atunci va conţine mai puţine calorii.
Nutriţioniştii recomandă un consum moderat de mămăligă, de preferat mai moale, însă fără să depăşeşti o cantitate de 100 de grame pe zi.