Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz

Nutritie / 19.04.2018

Dacă vrei să-ți începi ziua cu energie este foarte important să mănânci dimineața. Fulgii de ovăz sunt recomandați de nutriționiști la micul dejun deoarece aduc o mulțime de beneficii.

Când nu știi ce să mai mănânci dimineața ca să ai energie îți recomandăm să încerci fulgi de ovăz vei furniza corpului și o cantitate mare de magneziu, mineralul care stimulează circulația sângelui și regenerează celulele epidermei. 

Mușchii tăi primesc mai multe proteine

Opt linguri cu ovăz furnizează corpului 15% din necesarul zilnic de proteine. Poate că nu ți se pare un procent foarte mare, însă pe lângă proteine, ei mai aduc vitamina E, antioxidanți și glutamină care ajută la refacerea mușchilor după efort. 


Furnizezi corpului mulți antioxidanți

Fulgii de ovăz au o cantitate mare de antioxidanți care reduc inflamațiile și reglează tensiunea arterială. De asemenea, fulgii de ovăz au beta-glucan care s-a dovedit că reduce nivelul glicemiei în sânge. Acest efect este intensificat de prezența vitaminei C, de aceea este recomandat să consumi ovăzul cu fructe bogate în această vitamină. 
  • Dumitru Mihali, marţi, 19.03.2019 15:05
    Nevoia de rețete

    Vedem oferte pentru cumpărarea fulgilor de ovăz, dar nu sunt rețete pentru preparare. Sunt unele însă foarte scurte, fără explicatii

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro