Chifteluțe de post. Cele mai bune 3 rețete
Chifteluțele de post cu cartofi, usturoi și verdeață sunt absolut delicioase! Această reţetă de post este una dintre cele mai simple.
Ingrediente pentru chifteluțe de post cu cartofi
6 cartofi fierţi în coajă şi răzuiţi sau pasați
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
cimbru uscat
2-3 căţei de usturoi pisaţi
sare și piper după gust
3 linguri cu ulei de măsline
Cartofii se fierb în coajă (când furculița intră ușor în ei e semnul că s-au fiert suficient). Se dau la o parte de pe foc și se lasă la răcit în apă rece. Apa rece ajută și la decojire - coaja se va desprinde foarte ușor. Se decojesc și se dau pe răzătoare sau se pasează (chiar și cu furculița) pur și simplu și se adaugă toate ingredientele.
Se formează chifteluţele de mărime potrivită, se dau prin făină și se pun la prăjit până se rumenesc. O altă variantă mai sănătoasă, dacă vrei să eviți prăjelile, ar fi să le faci la cuptor, pe hârtie de copt, la foc mediu pentru o jumătate de oră.