Cum să faci crispy strips din conopidă, la cuptor
Dietă & Fitness · Nutritie / 19.10.2018

Serile de film pe care le organizezi acasă trebuie neapărat însoțite de gustări delicioase. Învață cum să faci crispy strips din conopidă.

Aripioarele picante, chipsurile și alte astfel de gustări sunt pe cât de tentante, pe atât de nesănătoase și cu foarte multe calorii. Tocmai de aceea ai nevoie de o rețetă care să-ți satisfacă pofta de ceva bun, dar fără să te îngrașe. O variantă excelentă sunt crochetele din conopidă, care imită perfect bucățelele crocante de pui în crustă.

Iată cum să faci crispy strips din conopidă:


Ingrediente

o conopidă de dimensiune medie
1 cartof mare, fiert și decojit
2 ouă
110 grame de brânză Gouda rasă
3/4 cană cu porumb în conservă
1/2 linguriță cu sare
3/4 cană cu făină
1 cană cu pesmet
2 linguri cu semințe de susan
4 linguri cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 190 de grace Celsius și așază foaie de copt pe o tavă întinsă.
Gătește la abur conopida întreagă până se înmoaie puțin, dar fără să fie complet moale, timp de 10-13 minute.
Taie conopida în florete și păstrează cozile pentru alte preparate.
Într-un bol mare, pisează cartoful, adaugă floretele și pisează până când conopida s-a rupt în bucăți mici.
Adaugă ouăle bătute împreună cu brânza rasă, porumbul și sarea. Amestecă bine și adaugă făina pentru a obține o pastă groasă. Acoperă cu folie alimentară și pune la frigider timp de 30 de minute.
Cu mâinile ude pentru ca amestecul să nu se lipească de degete, ia o lingură cu vârf din compoziție și formează cu mâinile bile și pune-le pe tava pregătită.
Repetă cu restul de compoziție.
Într-o farfurie întinsă, amestecă pesmetul și semințele de susan. 
Acoperă bilele cu amestecul de semințe, apoi pune-le iar pe tavă.
Stropește cu uleiul de măsline și pune la cuptor timp de 12-15 minute, până ce se rumenesc.
Servește-le fierbinți, cu orice sos dorești.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro