Preparatele de tip sushi au cantităţi scăzute de colesterol
Preparatele sushi cu peşte crud sunt benefice datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, compuşi despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cardiovasculare.

Preparatele denumite astăzi sushi au însă o mică legătură cu felul de mâncare pe care se bazează. În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peştelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oţetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oţetului a permis şi utilizarea orezului folosit în procesul de fermentaţie ca aliment, notează Mediafax.

De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi şi dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro