Dietă: Top 5 cele mai hrănitoare combinaţii pentru micul dejun

Nutritie / De Ioana Maroşan, 04.02.2015

Ouăle şi terciul de ovăz sunt printre cele mai bune opţiuni pentru masa de dimineaţă. Asigură proteine, carbohidraţi buni şi fibre.

Trebuie să combini carbohidraţii buni şi fibrele cu proteinele pentru a obţine o combinaţie săţioasă la cea mai importantă masă din zi.

După cum susţin specialiştii, această combinaţie te va împiedica să faci excese culinare pe parcursul zilei, vei rezista mult mai uşor tentaţiilor nesănătoase şi nu vei simţi deloc senzaţia de foame până la masa de prânz.

Iată care sunt cele mai bune alimente ca să-ţi începi ziua în forţă:


1. Ouăle


Constituie o sursă excelentă de proteine şi vitamina D. Dacă le consumi în cantităţi moderate, ouăle nu au un efect negativ asupra colesterolului, susţin specialiştii. Prin urmare, poţi să optezi la micul dejun pentru un ou pe care să-l combini cu pâine integrală pentru carbohidraţi, avocado pentru grăsimi bune şi legume crude pentru fibre.



2. Terciul de ovăz


Conţine beta-glucan, un tip de fibră care are rolul de a scădea colesterolul rău atunci când este consumată cu regularitate, susţin specialiştii. Pe lângă acest beneficiu, trebuie să ştii că terciul de ovăz asigură multe fibre, grăsimi omega-3, acid folic şi potasiu.

Se fierbe într-o cantitate triplă de apă timp de 5-10 minute. La final se adaugă lapte, nuci, seminţe, miere de albine şi fructe.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro