Dr. Oz. 5 nutrienţi care au grijă de ochii tăi. Include-i în meniu!
Anumite alimente au un efect protector pentru vederea ta. Descoperă care sunt recomandările specialistului şi ce trebuie să mănânci!
Cercetările arată că anumite alimente au un efect benefic asupra ochilor, prevenind apariţia unor probleme de sănătate. Cataracta şi degenerescenţa maculară pot să fie prevenite dacă eşti atentă la alimentele pe care le consumi zilnic. Nutrienţii esenţiali pentru ochii tăi sunt vitaminele A, C, E, luteina şi acizii graşi omega 3, susţine celebrul Dr. Oz. Iată în ce alimente le găseşti şi cum te ajută acestea!
Morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A, însă dacă nu îţi plac foarte mult mai există şi alte alimente pe care le poţi consuma pentru efectul lor protector. Această vitamină este esenţială pentru o vedere bună, protejează corneea şi uşurează simptomele asociate unor boli serioase precum glaucomul, degenerescenţa maculară şi cataracta.
Alimente bogate în vitamina A: spanacul, ardeii, cartofii dulci, mango şi ouăle.
Este un nutrient esenţial pentru sănătatea ochilor, deoarece îi protejează de apariţia cataractei. De aceea este bine să incluzi în dieta ta cât mai multe surse de vitamina C: ardei, verdeţuri, căpşuni, lămâi şi portocale.
1. Vitamina A
Morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A, însă dacă nu îţi plac foarte mult mai există şi alte alimente pe care le poţi consuma pentru efectul lor protector. Această vitamină este esenţială pentru o vedere bună, protejează corneea şi uşurează simptomele asociate unor boli serioase precum glaucomul, degenerescenţa maculară şi cataracta.
Alimente bogate în vitamina A: spanacul, ardeii, cartofii dulci, mango şi ouăle.
2. Vitamina C
Este un nutrient esenţial pentru sănătatea ochilor, deoarece îi protejează de apariţia cataractei. De aceea este bine să incluzi în dieta ta cât mai multe surse de vitamina C: ardei, verdeţuri, căpşuni, lămâi şi portocale.