Atenţie! Produsele lactate se consumă în cantităţi moderate! 3-4 porţii pe săptămână. Laptele de vacă nu este recomandat să fie consumat frecvent şi în cantităţi mari, deoarece s-a constatat că mai mult de trei pahare de lapte pe săptămână cresc prevalenţa cancerului de sân şi de prostată.

KefirIaurt de caprăLapte de caprăIaurt uşorLapte bătutRicottaUrdăTelemea de capră
Atenţie! Carnea se consumă în cantităţi moderate! 2-3 porţii mici pe săptămână. Potrivit specialiştilor, consumul exagerat de carne creează o mare aciditate, provocând inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor.


Carne de puiCarne de peşteCarne de curcanCarne de porc, miel şi vită, în cantităţi mici, ocazionalOuă în cantităţi moderate (1-2 pe săptămână)
Ceai verdeCafea simplă, îndulcită cu zahăr brut, cu moderaţieLimonadă cu miere de albineCeaiuri din plante medicinaleSmoothie cu verdeţuri şi bananăVin roşu de ţară, cu moderaţie
Cacao pudrăScorţişoarăGhimbirNucşoarăPudră de roşcoveFulgi de ardei iuteTurmericCurryPaprikaPasta de tomate sau bulionRozmarin proaspăt sau uscatOregano uscatLeuştean proaspăt sau uscatMentă proaspătă sau uscată

Ciocolată neagră cu peste 70% cacaoBatoane din cereale integrale, curmale şi nuciPrăjituri sănătoase făcute în casă, ocazionalÎngheţată făcută în casăTarte cu fructe, cu blat din făină integralăBrioşe sau checuri cu făină de hrişcă şi făină integrală, ocazional.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro