O metodă genială ca să păstrezi pepenele roşu până la iarnă
Dietă & Fitness · Nutritie / 20.08.2016

Nu ţi-ar plăcea să mănânci o felie de pepene roşu dulce şi zemos de Crăciun? Ei bine, există o metodă genială care te ajută să păstrezi pepenele roşu până la iarnă!

Nu te-ai fi aşteptat la asta! Dar, la fel cum poţi să păstrezi mustul fără să fermenteze şi să-l consumi toată iarna, există şi o metodă ca să ai pepene roşu proaspăt la iarnă. Şi nu vei fi nevoită să-l cumperi din supermarket dacă îţi este poftă, ci vei avea un pepene roşu dulce şi zemos crescut în sezonul lui.

Iată cum poţi să păstrezi pepenele roşu până la iarnă şi care este metoda secretă dezvăluită de Bright Side!

În primul rând trebuie să te asiguri că ai ales un pepene roşu bun. Pentru asta trebuie să cunoşti câteva secrete ale producătorilor:


  • alege un pepene fără fisuri şi pete albe! Petele pe care e bine să le aibă trebuie să fie de culoare gălbuie-portocalie.
  • alege un pepene mai mic şi rotund. Este de preferat să nu aibă mai mult de 4 kilograme!
  • codiţa trebuie să fie uscată complet.

Pepene rosu invelit in strat de ceara


O metodă genială ca să păstrezi pepenele proaspăt câteva luni


După ce ai ales un pepene roşu bun trebuie să recurgi la următoarea soluţie care-l va conserva şi-l va păstra bun câteva luni de zile. Metoda a fost folosită pentru prima dată în India şi implică folosirea unui strat de ceară care să învelească complet pepenele roşu. Iată un ghid pas cu pas cum trebuie să procedezi:


  • Şterge bine coaja pepenelui cu un prosop curat. Nu trebuie să-l speli!
  • Topeşte într-un vas mai multe lumânări de tip pastilă, folosind metoda de topire la aburi (aşază vasul cu lumânările deasupra unui vas cu apă care fierbe). Scoate fiecare lumânare din recipient, îndepărtează fitilul şi taie lumânarea în bucăţi mai mici pentru a se topi mai uşor.
  • Ceara topită trebuie să o laşi puţin la răcit înainte de a acoperi cu ea tot pepenele, folosind un strat gros.
  • Pentru a-l păstra trebuie să-l aşezi într-o cutie plină de paie sau ziare şi să-l laşi într-un loc întunecos, uscat şi rece.
  • Verifică-l din când în când ca să nu apară fisuri în stratul de ceară.
  • Când vrei să-l consumi trebuie să îndepărtezi ceara şi să speli foarte bine coaja înainte de a-l felia.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro