Reţete sănătoase: 5 pateuri vegetariene fără grăsimi saturate
Hummus-ul este o pastă delicioasă care are la bază boabele de năut. Se poate combina cu multe mirodenii pentru a obţine un preparat gustos.
Când ne gândim la pateul din ficat este inevitabil asociat cu grăsimile saturate care cresc colesterolul rău. Noi îţi propunem să încerci şi altceva, asociind proteine de origine vegetală cu diverse mirodenii pentru a obţine un pateu delicios, cu grăsimi bune, cu fibre şi care nu creşte colesterolul.
Iată câteva dintre opţiunile pe care le ai la îndemână şi se prepară foarte rapid:
Ingrediente:
o conservă cu boabe de năut fierteusturoizeamă de lămâieulei de măslinepastă de susansarepiper.
În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează bine.
Ingrediente:
o cană cu linte fiartă (poate să fie şi din conservă)3 linguri cu ulei de măslinesarepiper1 căţel de usturoizeamă de lămâiecimbrupuţin curry.
Se amestecă în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.
Iată câteva dintre opţiunile pe care le ai la îndemână şi se prepară foarte rapid:
1. Pateu de năut
Ingrediente:
o conservă cu boabe de năut fierteusturoizeamă de lămâieulei de măslinepastă de susansarepiper.
În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează bine.
2. Pateu de linte cu cimbru şi curry
Ingrediente:
o cană cu linte fiartă (poate să fie şi din conservă)3 linguri cu ulei de măslinesarepiper1 căţel de usturoizeamă de lămâiecimbrupuţin curry.
Se amestecă în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.