2. Sfecla roşie


Trebuie să o incluzi în dietă, deoarece are proprietăţi antiinflamatorii. Împiedicând apariţia inflamaţiilor în corp, organele funcţionează bine şi riscul de a te îmbolnăvi este mult diminuat. Astfel că nu trebuie să uiţi de sfecla roşie pe care o poţi folosi în orice preparate doreşti.


3. Ulei de măsline extravirgin


Uleiul de măsline de calitate şi măslinele naturale conţin grăsimi sănătoase care au rolul de a proteja corpul de îmbătrânirea prematură. Consumă uleiul de măsline, dar fără să exagerezi cu el şi include câteva măsline kalamata în salatele pe care le consumi zilnic.



4. Spanac


Datorită conţinutului bogat în vitamina K, spanacul nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. Potrivit cercetătorilor, tocmai această vitamină aduce multe beneficii pentru sănătate, împiedicând degradarea creierului.


5. Broccoli


Atât broccoli, cât şi varza, conopida, guliile şi varza de Bruxelles au proprietatea de a apăra corpul de cancer. Conţin sulforafan, o substanţă care are efect anticancerigen dovedit. Potrivit studiilor, persoanele care obişnuiesc să consume broccoli trăiesc mai mult decât cele care nu au inclus această legumă în dieta lor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro