Luna de miere in Insula Madeira
Divertisment · Calatorii / 01.02.2010

Facand parte dintr-un grup de insule portugheze din Atlantic, Madeira te surprinde prin terasele de un verde izbitor, ce coboara in trepte spre ocean.

Facand parte dintr-un grup de insule portugheze din Atlantic, Madeira te surprinde prin terasele de un verde izbitor, ce coboara in trepte spre ocean.

Peisajul se schimba, de la stanci abupte la serpentine inguste si cascade, de la pesteri vulcanice si sate pitoresti pana la peisaje care iti taie rasuflarea si plaje udate de ape limpezi. Nu degeaba i se spune insulei “Gradina plutitoare din Atlantic”.

Gratie amplasarii geografice si reliefului muntos, verile au temperaturi placute si ierni blande. Astfel, Madeira este o destinatie potrivita pe tot parcursul anului. Funchal, capitala Madeirei, este un orasel batran de 500 de ani, care pare o gradina botanica in aer liber.


Ce poti sa faci in Madeira

Daca iti plac florile, atunci te afli in locul potrivit. Insula se lauda cu o mare varietate de gradini si parcuri ingrijite cu mare atentie, in care cresc flori, plante si arbori de o asa mare frumusete, incat Madeira a fost premiata acum 8 ani cu “European Flowering City 2000”.

Viziteaza cateva astfel de gradini: Gradina Botanica, Gradina Orhideelor, Gradinile Publice Sfanta Luiza, Parcul Sfanta Catarina, Gradina Plantelor Indigene din Sao Vicente etc.

Pe insula gasesti lacase de cult cu o vechime de cateva sute de ani: Igreja de Sao Joao Evangelista (1624), Igreja de Sao Pedro (aproximativ 1600), Igreja Paroquial de Machico (aproximativ 1425 – 1499), Capela da Boa Viagem (1655), etc. Bisericile si capelele insulei inchid in ele dovezi ale trecutului Madeirei. Relicvele, tablourile si arhitectura merita sa fie vazute.


Nu poti trece prin Madeira fara sa simti pulsul pietelor traditionale si centrelor comerciale de pe insula. Initial, pietele regionale fusesera construite pentru a vinde flori, insa astazi atat localnicii, cat si turistii gasesc aici tot ce le pofteste inima, de la produse de agricultura la haine, jucarii, muzica si multa, multa mancare. Incearca pietele din Porto Moniz, Santo da Serra sau Ponta Delgada.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro