coad? magazinDurata timpului petrecut la coadă depinde de mulţi factori, dar câteva trucuri te pot ajuta să avansezi mai repede

3. Casierul este femeie? Perfect!


De obicei, casierele sunt mai eficiente decât bărbaţii, susţine Bright Side. Este o observaţie generală, iar eficienţa acestui truc deprinde mult de experienţa angajatului, de vârsta sa şi chiar de bioritmul său - cu toţii avem zile în care ne iese totul perfect şi zile în care nu reuşim mare lucru.

4. Observă ce au cumpărat ceilalţi clienţi


Nu trebuie să fii neapărat indiscret, dar trebuie să faci asta ca să-ţi dai seama cât de repede vei avansa la coadă. Contează mult ambalajele pe care le vezi în coşuri -  scanarea codurilor de bare de pe cutiile de carton şi de pe pungile de plastic durează mai mult, iar uneori casierii trebuie să le introducă manual. Un client care are o cutie de lapte şi o sticlă de suc în coş va fi servit mai repede decât unul care are o pungă de legume congelate. 

5. Nu te aşeza la o coadă după colţ

Un casier care nu vede unde se termină coada se mişcă mai greu, arată o cercetare citată de Bright Side. Acest lucru se bazează pe faptul că, neştiind câţi oameni are se servit, el nu se grăbeşte, întrucât are senzaţia că orice ar face, coada nu se mai termină. Dacă vede însă cât de lung este rândul, va fi motivat psihologic să lucreze mai repede ca să poată să facă o pauză.


Până la urmă, însă, statul la coadă e o activitate care implică mai mulţi factori variabili. Amplasarea, specificul şi cultura organizaţională a magazinului, promoţiile, apropierea sărbătorilor, ora la care faci cumpărăturile, numărul persoanelor vârstnice de la coadă (seniorii au mai mult timp liber şi se mişcă mai încet) şi al părinţilor cu copii care le distrag atenţia, numărul clienţilor care plătesc cu cardul dar au uitat sau greşesc codul PIN, produsele al căror cod nu apare la casă sau nu au fost cântărite corect - toate acestea şi multe altele au o influenţă majoră asupra timpului pe care îl petreci stând la coadă.



Foto: Depositphotos
  • gimi, vineri, 23.09.2016 14:07
    ?

    problema e cand se plateste cu cardul

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro