DECLINUL UNUI COMBINAT- UZINA DE LA TURNU MĂGURELE
Divertisment / 25.08.2015

Marţi, de la 21.00.

26 de ani de existenţă, timp în care a produs 2 milioane de tone de minereu de fier şi două tone de aur din haldele de cenușă piritică strânse din toată țara. Povestea de succes a Uzinei de Valorificare a Cenuşelor de Pirită din Turnu Măgurele s-a transformat în...scrum. Marţi, de la 21.00, la „Jurnalul de seară”, o nouă anchetă  “România furată” scoate la iveală declinul combinatului care ar fi trebuit să depolueze tot ceea ce rezultă din industria petrochimică românească.


Uzinei de Valorificare a Cenuşelor de Pirită din Turnu Măgurele a fost construită ca obiectiv strategic si a funcţionat o vreme cu ajutoare de stat. Tot statul a decis, brusc, că nu mai are la ce o folosi şi i-a retras ajutorul. Astfel combinatul a  ajuns pe mâna unei firme care a dezmembrat-o pe bucăţi însă nici ea n-a reuşit să câştige prea mulți bani. Acum, un lichidator se chinuie să vândă ruinele fostei Uzine, dar nimeni nu vrea să le cumpere.

Povestea decăderii unei uzine care altădată duduia, parte a rețelei de combinate chimice construite în toată țara pentru a servi agricultura, marţi, de la 21.00, la „Jurnalul de seară”.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro