halep ajunge în semifinala de la US Open, în premieră, datorită unui serviciu puternic şi precis
De partea cealaltă, Halep, încurajată din tribună de Nadia Comăneci şi de Horia Tecău, s-a apărat mai mult, o postură care îi convine, şi a răspuns cu obişnuita ei risipă de energie, acoperind bine terenul, şi cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele în lung de linie.
Citeşte şi: REACŢII după calificarea Simonei Halep în semifinalele US Open - Nadia Comăneci: Îmi place când luptă până la sfârşit. Ruzici: Şi-a regăsit luciditatea. Mats Wilander: Joacă un tenis foarte inteligent


Românca a stat în defensivă cu răbdare, a jucat fără riscuri, a greşit puţin (19-42) şi a făcut multe puncte (40-38), iar serviciul ei a fost poate cel mai bun din 2015. Primul serviciu a intrat în proporţie de peste 75 la sută, însă al doilea rămâne destul de ineficient şi o ajută puţin să câştige puncte.

Toate aceste calităţi şi defecte ale jucătoarelor au produs un meci alert, de înaltă ţinută tehnică, cu puncte scurte şi cu ghemuri lungi.

Azarenka a reuşit break-ul în startul primului set, apoi Halep a avut un monolog de patru ghemuri câştigate la rând. Jucătoarea din Belarus şi-a fructificat prima dată serviciul la 1-4, dar nu a avut ocazia de a recupera diferenţa de un break, astfel că setul s-a înscris pe tabelă, cu 6-3, în dreptul Simonei Halep, după 42 de minute.

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro