De Ziua Internațională a Poeziei, Julius Meinl transformă poezia în monedă de schimb. Sâmbătă, 21 martie 2015, pentru al treilea an consecutiv, românii sunt invitați să plătească cu poezie pentru o cafea în 200 de locații Julius Meinl din țară. În campania acestui an sunt implicate 23 țări și peste 1.100 de locații Julius Meinl.
Campania „Plătește cu Poezie” a început în România în data de 25 octombrie 2013, când consumatori din toată țara au plătit cu poezie în 80 de locații Julius Meinl și au strâns în total 6.300 de poezii. În 2014, de Ziua Internațională a Poeziei, iubitorii de cafea au venit în cele 150 de cafenele Julius Meinl participante și au scris nici mai mult, nici mai puțin decât 15.356 de poezii – ale marilor poeți, din creațiile proprii sau inspirate de moment.
Julius Meinl, ambasadorul cafelei și culturii cafenelelor vieneze, stă în spatele acestei inițiative. Consumatori din 23 de țări vor avea parte de experiența de a primi cafea în schimbul unor versuri, chiar de Ziua Internațională a Poeziei, cea mai importantă sărbătoare mondială a poeziei. Înrădăcinată în tradiție, această cultură a cafelei vieneze are o relație strânsă cu poezia și este recunoscută ca sursă de inspirație pentru artiști și scriitori.
Plătește cu o poezie în peste 200 de locații Julius Meinl din România
Cultura cafenelelor vieneze reprezintă o sursă de poezie pentru această zi specială. În acest sens, pe 21 Martie, Julius Meinl și partenerii săi HORECA (HOteluri, REstaurante, CAfenele) invită la susținerea mesajului principal al campaniei: “Într-o lume dominată de bani, ce valoare mai au sentimentele?” Lista completă a celor peste 200 de locații Julius Meinl din țară poate fi consultată aici.
Poezia este esența culturii cafenelelor vieneze
Istoria companiei vieneze de familie, Julius Meinl, este strâns legată de cultura cafenelelor vieneze, de peste 150 de ani. Ca ambasador al acesteia în peste 72 de țări, compania a setat standardele despre ceea ce este fascinant în această cultură. Ce anume caută și ce pot descoperi oamenii în cafenelele vieneze?
La prima vedere, este vorba despre cultura unică a răsfățului, de blendurile de cafea proaspăt prăjită și de modul în care este servită cafeaua. La o privire mai atentă, este vorba despre atmosfera inspirațională. Aceasta se manifestă nu numai în lucrările scriitorilor și poeților care frecventează cafenelele vieneze, ci continuă să servească drept inspirație pentru artiști, poeți și oameni creativi din jurul lumii. Poezia nu este creată doar de poeți, cântăreți și artiști. Fiecare dintre noi este poet în felul său. Unii nu au nevoie de prea mult pentru a da frâu liber imaginației, în timp ce alții au nevoie de un impuls mai puternic.
Julius Meinl este sursa perfectă de inspirație, așa cum fiecare gură din cafeaua Julius Meinl îndeamnă gândurile să curgă libere.