5 vedete care au copii autişti
Features / De Bianca Luca, 25.02.2011
Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează capacitatea indivizilor de a socializa şi de a comunica. Cunoscut este faptul că există diferite grade de autism, de la cel sever, care implică, adesea, şi handicap mintal, până la forme de autism care îi permite persoanei să ducă o viaţă relativ normală.

În 2010, cercetatorii britanici au descoperit o metodă pentru a diagnostica autismul în stadii incipiente, prin scanare de 15 minute a creierului copilului.

Se ştie că diagnosticarea şi intervenţia timpurie oferă copilului cu autism mai multe şanse de a se dezvolta aproape normal, însă rar diagnosticul este stabilit înainte de 3-4 ani. Ultimele cercetări arată însă că bebeluşii cu autism pot fi recunoscuţi după gângurit. Oamenii de ştiinţă americani au observat că sunetele scoase de bebeluşii cu autism sunt diferite şi au reuşit, cu ajutorul unui sistem de analiză vocală, să detecteze diferenţa în 86% dintre cazuri.

Tot în 2010, oamenii de ştiinţă britanici au promis că autismul va putea fi detectat cu ajutorul unui simplu test de urină, care ar putea fi disponibil în 2015.

Există şi vedete, din România sau de la Hollywood, care sunt părinţi ai unor copii cu o astfel de tulburare, copii care "se uită în gol". Nici aceste persoane publice nu şi-au pierdut niciodată speranţa că aceşti îngeri de copii vor putea duce o viaţă normală.
  • Bugnar Georgeta, miercuri, 13.06.2012 11:28
    Sunt din Bistrita.D-na Raveca are un copil de 20 de ani diagnosticat cu autism. Doreste sa ia legatuta cu dvs. prin telefon pentru ca nu stie si nu are cine s-o ajute pe NET..

    Telefon 0755185338

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro