În scandalul pozelor nud, cine-i mai bolnav: Pandrea sau Darie?
Divertisment · Features / 15.10.2010

I-am văzut... Poate ni s-a părut o glumă sau o realitate tristă... Ne-am întrebat de ce?

I-am văzut... Poate ni s-a părut o glumă sau o realitate tristă... Ne-am întrebat de ce? Ei au răspuns: "Am făcut pozele ca să înveţe oamenii să fie deschişi. Dacă aveam 25 de ani nu o făceam, şocul este la vârsta asta. Am vrut să îi şochez pe toţi!. Scopul a fost atins, şocul a venit fără prea multă aşteptare. Dar totuşi ne întrebăm ce se ascunde în faţa acestui eveniment?

"Generaţia tânără îl ştie pe Iurie Darie mai mult din telenovela "Lacrimi de Iubire", unde juca rolul de îndrăgostit tomnatic, subiectul pasiunii find şi acolo ca şi în viaţă, Anca Pandrea. Părinţii noştri şi-l amintesc pe Iurie Darie de pe vremea când ei erau copii şi Iurie Darie apărea la televizor în emisiuni pentru copii şi desena. Bunicii noştri şi-l amintesc din ecranizarea lui Caragiale făcută de Jean Gerorgescu în 1964, iar toată lumea îl ştie din seria "BD" sau din filme precum "Fraţii Jderi". Pe scurt, talentul lui Iurie Darie este o piatră de temelie pusă la baza cinematografului şi teatrului românesc. Acum, întrebarea e, cum şi-l vor aminti copiii noştri pe Iurie Darie. După aceste poze îşi va mai aminti cineva toată această carieră de succes sau lumea îl va vedea doar în postura de actor de filme pentru adulţi. Sincer, eu cred că ar fi nedrept!"
, povestea la începutul emisiunii sale, Cătălin Măruţă.

Actorii, colegi de breaslă cu Anca Pandrea şi cu Iulie Darie, dezaprobă acest comportament şi aruncă vina către Anca Pandrea, despre care spun că-l manipulează pe legendarul actor, Iurie Darie, astăzi în vârstă de 81 de ani. "Nu am ce să comentez. Nu pot să spun decât că eu am rămas cu o imagine frumoasă despre colegul meu. E un coleg bun, actor nu mai vorbesc, dar verdictul îl dă publicul. Ce am văzut eu... n-am cuvinte.", declară Ion Dichiseanu, pentru emisiunea Happy Hour.


Pe de altă parte şi Sebastian Papaiani a avut câteva cuvinte de spus la adresa acestei întâmplări: "Poate că a fost cald în cameră... Nu ştiu ce au vrut să facă. Au glumit când au zis că vor să facă un film porno.".

"Acum, când pe toate posturile nu sunt decât imagini cu fete dezbrăcate şi cu senzaţional, de ce credeţi că a făcut-o?", declară Sergiu Nicolaescu, pentru EVZ.

Unul dintre oamenii care ştie mai multe decât spune este, fără doar şi poate, moderatorul tv Cristi Brancu. Iată ce ne-a declarat, în exclusivitate, despre acest caz. Atenţie la final, e important!


"Sincer, nu mă miră aceste fotografii. La urma urmei, Anca Pandrea şi Iurie Darie s-au mai fotografiat goi, dar mai decenţi, şi acum 15 ani.  
Problema mea este absenţa fizică şi spirituală a lui Iurie Darie, cea care l-ar fi atenţionat că una e să faci o fotografie sexy la 65 de ani şi una la 81 de ani. Dacă Anca îl ţine în viaţă, ea ar fi trebuit să ştie că ceea ce am văzut nu e un act de curaj, ci de inconştientă.", declară moderatorul tv.  

"Nu cred că s-a făcut praf o carieră minunată, sau două, cu această secvenţă. Păcat însă că Anca şi Iurie au uitat că au fost un model de dragoste decentă, iar acest mit a fost spulberat. Iurie Darie e un om care trebuie ajutat, înconjurat cu dragoste şi grijă, şi nu numai de Anca, ci de toată lumea, inclusiv de fiul său, Ducu Darie, pe care nu-l aud nicăieri, dar nădăjduiesc că acţionează cu discreţie pentru salvarea tatălui de la derizoriu. Nu-l distrugeţi pe Iurie Darie, oameni buni, de dragul zilelor pe care vi le-a înseninat în trecut! Ceea ce vedeţi e o mare suferinţă.", explică jurnalistul.


Vorbeam aseară cu designul Mihaela Drafta despre acelaşi subiect şi-mi spunea că, după părerea ei, aceasta nu poate fi decât o glumă. "Consider că acest caz este numai o glumă... cred că au vrut să glumească puţin cu presa. Anca Pandrea şi Iurie Darie sunt nişte actori talentaţi, de mare calibru, şi nu cred că genul acesta de expunere se potriveşte cu statutul pe care îl au.".

Părerea specialistului...


Dorinţă de expunere, publicitate, exhibiţionism sau pur şi simplu, amuzament, orice ar fi, pozele realizate de Anca Pandrea şi de Iurie Darie au făcut valuri. Interesaţi să aflăm ce altceva s-ar putea ascunde în spatele acestei acţiuni "regizate" de cei doi, am stat de vorbă cu Lena Ruşti, psiholog. Iată ce ne-a declarat:

"Odată cu vârsta, la multe persoane apare o dorinţă de dezinhibare, venită din lupta interioară de a te accepta pe tine, uneori după ce ai renunţat să mai crezi că vei fi aşa cum ai visat la un moment dat. Această acceptare interioară duce la un sentiment de bucurie care se vrea împărtăşit. De asta multe persoane încep să poarte după o anumită vârstă culori sau haine pe care nu au avut curajul de a le purta când erau tineri, sau merg în locuri, discută cu oameni într-un fel în care nu ar fi făcut-o înainte. 
  
Însă aici vorbim, cred, de mai mult decât o mişcare de dezinhibare. Şi când comportamentul este fundamental diferit faţă de modul de a fi al persoanei şi faţă de stilul său de viaţă, atunci este etic, înainte de a judeca comportamentul în şine, să eliminăm cauza organică a unei astfel de manifestări, întrucât, odată cu vârstă, pot apărea tulburări degenerative organice care să ne modifice structural comportamentul, puterea de discernământ, înţelegerea consecinţelor faptelor noastre. În astfel de situaţii, nu persoana e cea care face lucrurile, ci boală pe care o are. 
  
Pentru situaţiile în care putem elimina cauza organică, atunci o altă explicaţie psihologică ar fi dezvoltarea unui comportament decompensator absolut, prin care persoana obţine un lucru pe care l-a pierdut sau pe care nu l-a avut niciodată. Înţelegem în acest context un astfel de comportament şi motivaţia unei persoane de a se purta într-un anumit fel dacă înţelegem scopul său şi rezultatele lui.".


Acum a venit rândul tău să ne spui ce crezi despre aceste poze. De ce ar fi făcut aceşti actori alegerea de a poza nud la vârstele pe care le au? Oare nu le-a fost teamă că toată munca de decenii va fi năruită de aceste apariţii? Te aştept să discutăm despre asta!


Foto: Mediafax
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro