Legalizarea prostituţiei - pro sau contra?
Divertisment · Features / 08.09.2010

Bineînţeles că e o lege necesară - interdicţia nu e o soluţie, cum nu a fost nici prohibiţia...

"Legalizarea prostituţiei, un proiect de lege elaborat de Silviu Prigoană. Haide să comentăm împreună această nouă preocupare a clasei politice din România. Ce părere ai?", aceasta a fost provocarea lansată de noi pe pagina de Facebook a Eva.ro.

Iată şi câteva răspunsuri interesante:


"Bineînţeles că e o lege necesară - interdicţia nu e o soluţie, cum nu a fost nici prohibiţia şi nu e nici interzicerea drogurilor uşoare. Omul n-o să renunţe la cele lumeşti, dar e cale lungă până la a se înţelege asta, apoi sa se şi aplice"
, spune Andreea.

Stef este de altă părere: "Să fim realişti! Nu cred că preocupările clasei politice au de-a face cu binele acestor femei. E doar o modalitate de a mai scoate nişte bani din impozite. Dacă s-ar putea cred că i-ar obliga şi pe cerşetori să plătească taxe".

"Eu sunt de acord! Sunt multe femei pe străzi care de voie, care de nevoie. Şi de cele mai multe ori banii sfârşesc în buzunarele 'patronilor lor'. Cel puţin aşa vor fi mai protejate, să spun aşa"
, mărturiseşte Iulia pe pagina de Facebook a Eva.ro.


Mihai spune: "În ţările civilizate, casele de toleranţă sunt ceva normal cum sunt şi weed-shop-urile. Fiind făcute legale, aceste lucruri pot fi impozitate, aducând un profit consistent statului".

"Ar putea fi legalizata, dar numai în cazul în care va contribui la stoparea traficului de femei şi copii, sau dacă prostituatele vor avea sindicatele lor care vor cere membrilor săi să fie înregistraţi conform legilor în vigoare. În aşa fel, persoanele care practică sex comercial vor avea acces la sisteme de asigurare, ceea ce acum - în acest sistem al proxenetilor - nu există. Femeile prostituate nu au dreptul şi posibilitatea să se apere. Nici nu mai vorbesc aici despre impozite şi controlul sănătăţii"
, spune Laura-Nadia.

Alexandra este de acord cu acest proiect legislativ: "De ce nu? Aşa plătesc şi ele impozite, au dreptul la pensie, nu mai este aşa de mare riscul de boli venerice, HIV, sunt mai protejate şi ele. Eu sunt pentru! Dar asta nu o să le oprească pe muritoarele de foame să apără pe la colţurile de străzi şi pe centură murdare şi cu haine rupte!".
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro