10
Gita, robotul asistent care îţi duce lucrurile oriunde mergi - FOTO
Divertisment / 09.02.2017

Când ai prea multe lucruri de cărat sau pur şi simplu vrei să te plimbi cu mâinile în buzunar fără să mai iei geanta cu tine, e mai bine să laşi un robot asistent să se ocupe de bagaj.

A venit vremea să avem şi noi roboţi ca în "Star Wars"! Piaggio Fast Forward, o companie din Boston a realizat un robot asistent care se ţine după tine şi îţi duce lucrurile.

Plin de senzori, cu o formă sferică şi conceput să fie cât mai independent, „Gita“ poate găsi singur adresa de domiciliu, poate merge singur la magazinul din colţ ca să-ţi cumpere ziarul, poate să plimbe câinele şi îţi duce lucrurile fără să se plângă că a obosit.

Robotul foloseşte un soft special care îi permite să-ţi gestioneze căsuţa de e-mail şi să împartă plicurile dacă e folosit de un poştaş, de exemplu. În interior, lucrurile sunt aşezate într-o cutie care rămâne nemişcată în timp ce roţile se învârt pentru a permite deplasarea, relatează
ausquerry.com.

Vestea bună e că nu vorbim doar de un concept. Compania americană a început deja producţia, iar primii asistenţi robotizaţi sunt deja de vânzare.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro