Interviu in exclusivitate cu actorii serialului „Capcana mintii” - Rachael Leigh Cook si Eric McCormack
Divertisment / 15.09.2014

În România începe, pe 15 septembrie, al doilea sezon din „Capcana minţii”. Ce vedem nou în aceste episoade?

Rachael Leigh Cook: O noutate este faptul că viitorul fost soţ al personajului meu apare în poveste, aparent este un transfer la locul de muncă, dar Donnie (intepretat de Scott Wolf) are propriile motive şi va crea clar o mulţime de probleme şi pentru mine, şi pentru Daniel.
Eric McCormack: Iar Daniel are parte de ceva romantism la începutul sezonului, dar totul se termină cu o dezamăgire, apoi, de-a lungul sezonului, are parte de ceva romantism, dar iar se termină cu o dezamăgire. Deci va avea multe suişuri şi coborâşuri emoţionale.



Apropo de personajul lui Scott Wolf, cum influenţează el relaţia dintre Daniel şi Kate? Şi cum a fost el primit pe platourile de filmare, de ceilalţi actori?
Rachael Leigh Cook: Am colaborat excelent, mie şi lui Eric ne place foarte mult de el, e un tip de treabă, amuzant, cald şi un profesionist desăvârşit.
Eric McCormack: Eu cred că e un nemernic!
Rachael Leigh Cook: (râde) Deci prezenţa lui a fost un plus adus distribuţiei şi ne-am înţeles perfect. Întrebai cum a afectat prezenţa lui dinamica dintre Kate şi Daniel? Provoacă o ruptură în relaţia lor profesională şi Daniel nu are deloc încredere în el.

Eric McCormack: Practic, le strică în mod clar dinamica profesională şi, de-a lungul sezonului, vedem cum se transformă într-un fel de trio, încep să colaboreze mai bine. Dar din punct de vedere emoţional cred că este prima dată când Daniel o vede pe Kate cu Donny, pentru că relaţia lor s-a dezvoltat înainte ca ea să locuiască la Chicago, aşa că e puţin gelos şi trebuie să-şi dea seama care îi este locul în toată situaţia asta.

Eric, de ce spuneai că Donnie e un nemernic?

Eric McCormack: Glumeam, glumeam... Mie şi lui Scott ne place să ne facem nemernici în presă... E cel mai simpatic actor de la Holywood.

Eric, ştiu că ai citit multe despre neuropsihiatrie și despre boala lui Daniel, schizofrenie, ca să te pregătești pentru rol. Te-a infuenţat cumva acest lucru în viaţa de zi cu zi, vezi lumea cu alţi ochi?
Eric McCormack: Pentru mine cel mai important lucru este felul în care sper că serialul îi influenţează pe oameni. Sper să îi facă să fie mai empatici vizavi de oamenii cu boli mentale, care sunt considerate un stigmat. Şi asta este cea mai mare problemă, cu toate bolile psihice, dar mai ales în cazul schizofreniei, care pare foarte înfricoşătoare, nu-i înţelegem pe oamenii care suferă de aşa ceva. Deci sper că serialul reuşeşte să facă asta...


În ce stare se află mintea lui Daniel la începutul acestui sezon 2?
Eric McCormack: La finalul primul sezon Daniel şi-a dat seama că femeia cu care avea halucinaţii de 25 de ani era inspirată de o femeie pe care a văzut-o la o petrecere. Credea că o ştia de ceva timp înainte să înceapă să o construiască mental, dar îşi dă seama că nu e aşa: a văzut-o în aceeaşi cameră. Aşa că acum are şansa să ajungă să o cunoască pe femeia asta pe care nu o ştie deloc, deci începe să înflorească puţin ca persoană, dar se şi închide în sine şi are câteva episoade schizofrenice. Deci e în curs de vindecare: abia a ieşit din spital, dar e amuzant să-l vezi cum îşi revine.

Eric, este greu să-l joci pe Daniel? Ce părere ai despre acest personaj ieșit din comun?

Eric McCormack: E mult de muncă, dar îmi place mult să-l joc, îmi plac energia lui, cât de imprevizibil este (chiar şi pentru mine) şi uneori mă detaşez şi-mi dau seama că, dacă aş cunoaşte pe cineva ca el, probabil că mi s-ar părea foarte confuz, frustrant şi enervant, dar e grozav să fii el 12 ore pe zi.

Aţi putea fi prieteni?

Rachael Leigh Cook: Danny nu prea are prieteni.
Eric McCormack: Așa este, nu se pricepe la prietenii, cred că ne-am omorî dacă am merge la băut împreună şi cred că ar fi un partener îngrozitor. Cred că nu s-ar pricepe să fie prietenul cuiva. De aceea relaţia dintre Daniel şi Kate este în centrul serialului, pentru că ea şi-a dat seama (din motive personale) cum să rămână apropiată de el şi să creeze o legătură cu el.

Ați vorbit despre relaţia dintre Daniel şi Kate. Rachael, cum a evoluat această relaţie?

Rachael Leigh Cook: Păi, la început, cu ani în urmă, într-o perioadă necunoscută nouă, erau profesor şi elevă. Acum, de când Kate are o carieră în FBI, colaborează cu Daniel în diverse cazuri.
Eric McCormack: Vedem în cursul sezonului trei ce a alungat-o pe Kate din Chicago la Washington şi ce a adus-o înapoi.
Rachael Leigh Cook: Mai vorbiseră şi înainte, apoi ea l-a abordat din nou pe fostul ei profesor, pentru a o ajuta să rezolve cazurile în care apar și bolile mentale. O ajută mult faptul că are parte de ajutorul lui la anumite cazuri.

Kate a fost puţin îndrăgostită de Daniel când îi era studentă, nu?
Rachael Leigh Cook: Da, clar a fost îndrăgostită de el în studenţie.

Rachael, speră Donny să se împace cu Kate?
Rachael Leigh Cook: Da, Donny are clar nişte planuri legate de reînnodarea relaţiei lor, dar la începutul sezonului 2 Kate nici nu vrea să audă de asta. Am fost foarte rea cu el de-a lungul multor zile la filmări (râde) şi el a trebuit să îndure totul.

Scott Wolf va rămâne ca actor secundar în serial sau va fi guest-star în continuare?
Eric McCormack: Nu putem vorbi despre asta, pentru că vrem să fiţi surprinşi de ce se întâmplă la finalul sezonului. Aşa că... apare când şi când în sezonul doi şi încearcă din răsputeri să facă parte din echipă.

Puteți să ne spuneși dacă va exista şi un al patrulea sezon din „Capcana minții”?
Eric McCormack: Nu ştim deocamdată, cred că dacă toată România se uită la serial, avem o şansă (râde).

Rachael, va fi în curând ziua ta, pe 4 octombrie. Poţi să ne spui ce planuri ai pentru aniversare?
Rachael Leigh Cook: Nu am planuri mari, va fi ceva restrâns, liniştit. Sper că va fi şi soţul meu în oraş.

Aș vrea să vă întreb dacă știți ceva despre România.
Eric McCormack: Ştiu că fetele care participă la concursurile de frumusețe se descurcă foarte bine!
Rachael Leigh Cook: Aveţi multe gimnaste talentate, nu-i așa?

Da, aveți dreptate amândoi!
Eric McCormack: Ştim prea puţine lucruri despre România, ar trebui să ştim mai multe. Spune-ne trei lucruri despre ţara ta!

Avem femei frumoase...
Eric McCormack: Aveam dreptate!

Da, ştiai ceva! Avem munţi frumoşi şi mănăstiri minunate...
Eric McCormack: Perfect pentru mine: munţi, mănăstiri şi femei, nu-mi trebuie altceva!


Despre sezonul al doilea al serialului Capcana minții

În debutul sezonului al doilea al serialului Capcana minții, care va avea premiera luni, 15 septembrie, cu două episoade difuzate de la ora 22:00, numai la Universal Channel, agenta FBI Kate Moretti (Rachael Leigh Cook) îl roagă pe Dr. Daniel Pierce (Eric McCormack) să determine echilibrul mintal a unui bărbat judecat din nou pentru crimă. Dar procesul ia o turnură şocantă, după ce Pierce face nişte descoperiri care pun sub semnul întrebării identitatea omului care a mai fost judecat şi cu şase ani în urmă. În paralel, Moretti e surprinsă neplăcut să descopere că procurorul-adjunct care se ocupă de caz este Donnie Ryan (guest star-ul Scott Wolf), soţul ei, de care este aproape divorţată.

Într-un alt episod, Pierce şi Moretti se ocupă de un caz extraterestru, după ce o femeie anunţă că soţul ei a fost răpit de micii omuleţi verzi. Dar când ajung la faţa locului, Pierce şi Moretti fac o descoperire uimitoare. În paralel, lucrurile se încing între Pierce şi iubita lui reală,  Caroline, dar relaţia ar putea fi periclitată dacă profesorul nu va reuşi să şi-o scoată din minte pe iubita lui imaginară, Natalie (Kelly Rowan).

În Capcana minții, excentricul Dr. Daniel Pierce, un profesor de neuroştiinţă care suferă schizofrenie paranoică, este recrutat de FBI pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor complexe. Pierce cunoaşte foarte bine comportamentul uman şi înţelege perfect cum funcţionează mintea umană. Are şi o capacitate ireală de a sesiza modele şi a privi dincolo de emoţiile conştiente ale celor din jur, pentru a vedea ce se ascunde în spatele lor.

Rachael Leigh Cook joacă rolul agentului FBI Kate Moretti, fosta studentă a lui Pierce, care îl roagă să o ajute la anumite cazuri. Spre deosebire de colegii ei, Kate este dispusă să privească dincolo de ciudăţeniile lui Daniel. În viaţa acestuia mai există şi Max Lewicki (Arjay Smith), care îi este asistent universitar. Principala lui menire e aceea de a-l ţine pe Pierce în frâu şi concentrat la ceea ce are de făcut, fie că asta înseamnă corectarea lucrărilor studenţilor sau alegerea hainelor pe care le va purta a doua zi.

Nu uitați: Capcana minții, sezonul 2, va avea premiera luni, 15 septembrie, la ora 22:00, numai la Universal Channel. Câte două episoade vor fi difuzate săptămânal.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro