Totul a început cu câteva bacterii străvechi culese din vasele egiptene vechi folosite acum 4.500 de ani într-o brutărie
Dr. Serena Love, de la University of Queensland, unul dintre savanții care au lucrat la acest proiect, a declarat pentru Bored Panda: "Seamus avea nevoie de drojdia veche ca să coacă pâine, iar eu doream să fac bere din ea. Am avut acces la colecții de muzeu, iar Seamus a recoltat câteva mostre la sfârșitul lui iulie. A lucrat la asta din mai."
După ce a înmulțit drojdia și a folosit alac, Seamus Blackley a adăugat în acest amestec puțin ulei de măsline extravirgin și l-a băgat în cuptor. La sfârșit, a scos o pâine cu un aspect, miros și gust diferite de tot ceea ce numim noi pâine astăzi: "Miezul este moale și pufos. Aroma și mirosul sunt incredibile. Sunt emoționat. E foarte diferită și poți să-și dai ușor seama de asta chiar dacă nu ești pasionat de pâine. Este incredibil de interesant, sunt uimit că a mers", a scris el pe Twitter, explicând că pâinea obținută este mai dulce și mai hrănitoare decât variantele moderne. Blackley a revenit ulterior cu o postare în care a scris că pâinea lui a fost atât de bună, încât soția a devorat-o. Experimentul lui Blackley nu-i o noutate absolută în domeniu. Cercetătorii au mai recreat și alte rețete antice; de exemplu, în luna mai, oamenii de știință de la Universitatea din Ierusalim au creat bere după o rețetă veche de 5.000 de ani.
Dr. Serena Love, de la University of Queensland, unul dintre savanții care au lucrat la acest proiect, a declarat pentru Bored Panda: "Seamus avea nevoie de drojdia veche ca să coacă pâine, iar eu doream să fac bere din ea. Am avut acces la colecții de muzeu, iar Seamus a recoltat câteva mostre la sfârșitul lui iulie. A lucrat la asta din mai."
După ce a înmulțit drojdia și a folosit alac, Seamus Blackley a adăugat în acest amestec puțin ulei de măsline extravirgin și l-a băgat în cuptor. La sfârșit, a scos o pâine cu un aspect, miros și gust diferite de tot ceea ce numim noi pâine astăzi: "Miezul este moale și pufos. Aroma și mirosul sunt incredibile. Sunt emoționat. E foarte diferită și poți să-și dai ușor seama de asta chiar dacă nu ești pasionat de pâine. Este incredibil de interesant, sunt uimit că a mers", a scris el pe Twitter, explicând că pâinea obținută este mai dulce și mai hrănitoare decât variantele moderne. Blackley a revenit ulterior cu o postare în care a scris că pâinea lui a fost atât de bună, încât soția a devorat-o. Experimentul lui Blackley nu-i o noutate absolută în domeniu. Cercetătorii au mai recreat și alte rețete antice; de exemplu, în luna mai, oamenii de știință de la Universitatea din Ierusalim au creat bere după o rețetă veche de 5.000 de ani.