Simona Halep, prima victorie din 2017

Divertisment / 02.01.2017

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 54 WTA, în turul I al turneului de la Shenzhen.

Start în viteză pentru Halep în sezonul 2017, cu un prim set dominat clar în faţa lui Jankovici, cu break-uri la 1-0 şi 3-0 reuşite de româncă şi cu un 6-1 după 29 de minute de joc. Halep a servit şi a returnat bine, lăsând impresia că va obţine un succes facil, relatează News.ro.

Nu a fost aşa, pentru că sportiva din Constanţa a intrat prea relaxată în setul secund şi Jankovici a simţit că poate echilibra disputa. O minge înaltă căzută în faţa fileului la scorul de 30-30, 1-2, pe care Halep o putea transforma cu uşurinţă în punct, a ajuns în racheta sportivei sârbe şi a ricoşat imparabil în terenul româncei. A fost momentul care a turnat neîncredere în jocul lui Halep şi câştigătoarea ediţiei din 2015 a turneului de la Shenzhen şi-a pierdut serviciul.


De acolo, meciul s-a complicat pentru Halep. Lovitura ei de dreapta nu a mai funcţionat, greşelile s-au înmulţit, în timp ce Jankovici a început să joace din ce în ce mai bine şi să găsească unghiurile care să o pună în dificultate pe adversară. Fostă ocupantă a locului I WTA a gestionat avantajul break-ului şi a închis setul cu 6-3, după o oră şi două minute de la start, relatează agenţia citată.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro