A murit Gheorghe Dinica
Divertisment · Stiri / 10.11.2009

Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani, a murit, marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala, informeaza Mediafax.

Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani, a murit, marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala, informeaza Mediafax. Decesul a fost constatat la ora 13.00, dupa ce timp de 30 de minute s-a incercat resuscitarea lui. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, medicul Bogdan Oprita, a declarat ca actorul a decedat in urma unui "stop cardiac sub ventilatie".

Gheorghe Dinica a fost internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Sectia de terapie intensiva. In prima faza, el a avut o infectie la plamanul stang, care s-a extins si la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat.



In 27 octombrie, medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca au constatat, in urma rezultatelor bacteriologice, ca Dinica are infectie cu stafilococ auriu si candida. Acesta a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic si disfunctie multipla la organe. Luni actorul a trecut printr-o alta operatie, la colecist.

Pe toata perioada spitalizari, actorul a avut nevoie de ventilatie artificiala si dializa. Reprezentantii spitalului de Urgenta Floreasca anuntau vineri ca actorul are sepsis sever si disfunctie multipla de organe, prognosticul ramanand rezervat.  Sursa citata preciza ca actorul are insuficienta respiratorie acuta si insuficienta renala cronica acutizata, necesitand suport ventilator si hemodiafiltrare continua, precum si disfunctii hepatica si hematologica.


Gheorghe Dinica, a debutat ca actor in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme ("Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inima de tigan"), dar si in piese de teatru ("Tache, Ianke si Cadar", "in numele trandafirului" etc.). A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cantece de petrecere" si "Cantece de petrecere 2", in colaborare cu stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu. A fost societar de onoare al Teatrului National "I.L.Caragiale" din 2002.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro