11
A transformat un copac de 110 ani într-o mini-bibliotecă publică. Arată ca în povești!
Divertisment · Stiri / 09.01.2019

Chiar dacă trăim într-o lume în care avem acces la informații prin simpla apăsare a unui buton, cărțile reușesc în continuare să ne captiveze prin magia lor.

Nimic nu poate înlocui plăcerea de a citi pagină cu pagină și de a simți acel miros specific al hârtiei. 

Organizația nonprofit Little Free Library își dorește să mențină vie dragostea pentru cărți și plăcerea de a citi. Iar misiunea lor este aceea de a crea mici biblioteci în cele mai neașteptate locuri pentru a-i inspira pe oameni să citească. Până în prezent au reușit să realizeze 75.000 de biblioteci în 88 de țări.

Iar una dintre cele mai frumoase dintre acestea a fost realizată de o familie din Coeur d'Alene, Idaho. Sharalee Armitage Howard, care este bibliotecar, artist și fost legător de cărți, a decis să transforme trunchiul unui copac bătrân într-o bibliotecă în miniatură ce pare inspirată din basme. 

Sharalee a fost nevoită să taie un copac de 110 ani din fața locuinței sale, dar în loc să taie trunchiul de la sol, a decis să-l păstreze și să-i ofere o nouă viață, sub forma unei mini librării din proiectul Little Free Library.

Aceasta a sculptat trunchiul în interior, a adăugat rafturi, o ușă și i-a pus acoperiș. Deasupra și în interior a instalat felinare, iar cărțile au fost așezate în noua mini-bibliotecă, fiind la dispoziția oricui dorește să împrumute o carte.

Rezultatul este unul spectaculos, iar micuța bibliotecă pare desprinsă din povești.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro