Bacalaureatul cu mentiune bilingva francofona, in premiera la MECT
Divertisment · Stiri / 15.07.2008

In data de joi, 17 iulie, la ora 11.30, la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, bacalaureatul cu mentiune bilingva francofona, care a avut loc pentru prima data in acest an in Romania, va fi la loc de cinste.

In prezenta Ambasadorului Frantei in Romania, domnul Henri Paul, a doamnei Anne Gazeau-Secret, Director General in cadrul Directiei de Cooperare Internationala si Dezvoltare din Ministerul Afacerilor Externe si Europene din Franta si a Ministrului Educatiei din Romania, domnul Cristian Adomnitei, va avea loc o festivitate simbolica de acordare a diplomelor acestui nou tip de bacalaureat unui numar de zece elevi de la Scoala Centrala din Bucuresti, care au promovat aceasta prima editie a bacalaureatului cu mentiune bilingva francofona.


Crearea acestui tip de bacalaureat, experienta inedita si inovatoare in peisajul educativ romanesc, isi datoreaza existenta semnarii acordului interguvernamental franco-roman din septembrie 2006, care a fixat cadrul unei cooperari bilaterale aprofundate in domeniul invatamantului bilingv.

Astfel, proiectul-pilot de modernizare a filierelor bilingve francofone a permis unui numar de peste 200 de profesori romani, proveniti din 20 de licee cu sectie bilingva francofona, sa se formeze in domeniul invatamantului bilingv, in cadrul unui plan franco-roman de formare continua, cofinantat de catre partea franceza si partea romana.


Acest plan ambitios de formare a permis in acest an ca 389 de elevi sa se poata pregati pentru probele specifice mentiunii bilingve francofone a bacalaureatului roman. Procentul de promovare la acest nou bacalaureat este de 97%.

Acesti elevi se pot indrepta, fara probleme, catre studiile superioare: cu aceasta diploma, ei au deja in buzunar prima viza de mobilitate europeana, garantia de reusita pentru viitorul lor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro